راه های درآمد زایی باشگاه های فوتبال

شاید مانند خیلی ها برای شما جای سوال باشد که چگونه باشگاه های فوتبال این همه پول را برای موارد مختلف مثل خرید بازیکنان هزینه می کنند. آیا مالکان باشگاه همه را از جیب خود خرج می کنند؟ راه های درآمد زایی باشگاه های فوتبال به راستی در کجاست؟ خب، این بار هم با ورزشی همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

راه های درآمد زایی باشگاه های فوتبال

تیم‌های فوتبال، به‌ویژه آنهایی که در انگلیس هستند، با ارائه ارزش‌هایی در قالب بلیط، غذا و نوشیدنی، روزهای مسابقه را برای هواداران به تجربه‌ای رویایی تبدیل می‌کنند. لیگ برتر، تیمی در سطح اول فوتبال انگلیس، میزبان 19 بازی لیگ در هر فصل است. بلیط های فصلی نرخ های پایین تری را برای کل فصل ارائه می دهند. بلیط فصل به هواداران امکان می‌دهد تا قبل از شروع فصل، همه بلیت‌های لیگ خانگی را یک‌باره خریداری کنند. علاوه بر این، آن دسته از هوادارانی که توانایی خرید بلیط فصل را ندارند، می توانند قبل از هر روز بازی، بلیت خریداری کنند. هزینه بلیط خانه پریمیوم آرسنال حدود 97 پوند است.

وقتی در نظر بگیرید که آرسنال بیش از 50000 صندلی خانگی در هر روز در اختیار دارد، می توانید ببینید که آنها چقدر پول در می آورند. طبق گزارش Statista، برای فصل 19-2018، آرسنال درآمد کلی در روز بازی را تقریباً 100 میلیون پوند گزارش کرد که شامل درآمد حاصل از غذا و نوشیدنی در ورزشگاه نیز می‌شد.

حمایت های مالی و اسپانسرها

این منبع درآمد قابل توجهی برای تیم های بزرگ جهان است. در قالب اسپانسر کیت، حقوق نامگذاری استادیوم، حمایت مالی پیراهن، حمایت مالی آستین، و سایر حمایت هایی که می توانید فکر کنید. برندهای برتر پول زیادی را برای ارتباط با باشگاه ها خرج می کنند. منچستریونایتد برای فصل 2020-2019 سه اسپانسر در لباس های خانگی خود داشت: آدیداس، شورولت و کوهلر. تقریباً 75 میلیون پوند از آدیداس، 64 میلیون پوند از شورلت و 10 میلیون پوند از کوهلر در هر فصل دریافت می کند.

هواداران معمولی فوتبال متحیر می‌شوند که چرا این شرکت‌ها برای نشان دادن لوگوی خود روی این پیراهن‌ها هزینه زیادی می‌کنند. اما از دیدگاه بازاریابی، منطقی است. حدود 1.1 میلیارد نفر در سراسر جهان یونایتد را در رسانه های اجتماعی دنبال می کنند. این توسط مطالعه‌ای که خود منچستریونایتد در سال 2019 انجام داد، تأیید می‌شود. در مقایسه با مبالغی که این شرکت‌ها برای حمایت از یونایتد پرداخت می‌کنند، این سرمایه گذاری منطقی به نظر می رسد.

فروش کیت باشگاه ها
فروش کیت باشگاه ها

فروش پیراهن و کیت تیم

هواداران نمی خواهند هر زمان که یک باشگاه لباس جدیدی را قبل از فصل جدید اعلام می کند عقب بمانند. بدین ترتیب باشگاه ها از فروش پیراهن نهایت استفاده را می برند. اکثر تیم‌ها، به‌ویژه تیم‌های بزرگ، می‌دانند که چگونه افزودن یک نام برجسته می‌تواند فروش تی‌شرت را افزایش دهد. طبق برآوردها، باشگاه ها معمولاً بین 7.5 تا 10 درصد به طور متوسط ​​درآمد دارند.

یوونتوس برای خرید کریستیانو رونالدو در سال 2018 تقریباً 100 میلیون پوند به رئال مادرید پرداخت کرد. فقط در 24 ساعت، آدیداس، اسپانسر پیراهن این تیم، حدود 500000 نسخه از پیراهنی که رونالدو در پشت آن نقش بسته بود فروخت. یوونتوس از فروش این پیراهن ها بین 3.6 میلیون پوند تا 4.8 میلیون پوند به دست می آورد که علیرغم ظاهری اندک اما مبلغ قابل توجه، هم باشگاه و هم شرکت های پوشاک از آن سود می برند.

فشار چاپ پیراهن برای میلیون ها، اگر نگوییم میلیاردها طرفدار در سراسر جهان، برای باشگاه ها بسیار زیاد است. از آنجایی که آنها در سرتاسر جهان ویترین فروشگاهی دارند، این سازندگان کیت با انجام کارهای ناخوشایند و تقویت برند آنها از باشگاه ها حمایت می کنند.

درآمد حق پخش تلویزیونی
درآمد حق پخش تلویزیونی

راه های درآمد زایی باشگاه های فوتبال | حق پخش تلویزیونی

برای بهترین باشگاه‌ها و لیگ‌های فوتبال اروپایی، فروش حق پخش تلویزیونی بیشترین سهم از سود و زیان آنها را تشکیل می‌دهد. پخش کنندگان برای حق پخش مسابقات لیگ فوتبال اروپا از طریق یک روند دشوار مناقصه رقابت می کنند تا صاحب حقوق رسمی مسابقات شوند. باشگاه ها به دلیل حضور در مسابقات ملی و بین المللی، بخشی از پول پخش را دریافت می کنند.

از آنجایی که طرفداران بیشتری در سطح جهان باشگاه‌ها، بازیکنان و مسابقات فوتبال مورد علاقه خود را دنبال می‌کنند، ارزش لیگ‌های برتر فوتبال اروپایی افزایش یافته است.

لیگ برتر را در نظر بگیرید که اکنون در صدر جدول همه لیگ ها قرار دارد. دوره جدیدی از حقوق پخش با تأسیس لیگ برتر در سال 1992 آغاز شد. اولین بازی لیگ برتر در Sky Sports شروع پخش مبتنی بر اشتراک بود. این مدل توسط لیگ های فوتبال در سراسر جهان نیزبه کار گرفته شد. شروع زودهنگام لیگ برتر برای تبدیل شدن به محبوب ترین و با ارزش ترین لیگ جهان بسیار مهم بود.

در سال 1992، حقوق تلویزیون بین المللی لیگ برتر 40 میلیون پوند ارزیابی شد. امروز ارزش آنها 3.83 میلیارد پوند گزارش شده است. هر سه سال یکبار، حقوق داخلی لیگ برتر به حراج گذاشته می‌شود و در شش بسته مختلف به فروش می‌رسد که گران‌ترین بسته برای هر بازی 9.3 میلیون پوند هزینه دارد.

20 تیم لیگ برتر هر کدام 50٪ از درآمد پخش بریتانیا را دریافت می کنند که 25٪ آن به “Merit Payments” (پول جایزه بر اساس رتبه نهایی لیگ) تعلق می گیرد. در حالی که 25٪ باقیمانده به “Facility Fees” (هزینه پخش شدن هر بازی) مربوط می شود.

راه های درآمد زایی باشگاه های فوتبال | بازار نقل و انتقالات

هزینه نقل و انتقالات گزارش شده پرداخت شده برای بازیکنان برتر احتمالاً بارزترین نشانه مبالغ هولناک پول در ورزش است. هزینه های نقل و انتقالات به طور پیوسته در طول سال ها افزایش یافته است و عامل اصلی کنترل های مالی سخت تر برای جلوگیری از “انفجار” بازار است. انتقال جوزپه ساولدی از بولونیا به ناپولی در سال 1975 اولین خرید بالای میلیون پوندی بود و انتقال ژان پیر پاپن از مارسی به میلان اولین انتقال بالای 7 میلیونی در 17 سال بعد بود. با ورود پول بیشتر به بازی در دهه 1990، هزینه انتقال شروع به افزایش کرد.

نیوکاسل در سال 1996 با پرداخت 15 میلیون پوند برای به دست آوردن آلن اشتراک، این رکورد را شکست. کریستین ویری در سال 1998 با 32 میلیون پوند از لاتزیو به اینترمیلان رفت.

به مدت هشت سال، انتقال 46.6 میلیون پوندی زین الدین زیدان به رئال مادرید در سال 2001 رکورددار بود. با این حال، در تابستان 2009، با اضافه شدن کاکا و کریستیانو رونالدو، رئال مادرید دو بار این رکورد را شکست. تنها 8 سال بعد، انتقال 198 میلیون پوندی نیمار از بارسلونا به پاری سن ژرمن رکورد قبلی بالاترین مبلغ انتقال را شکست.

ارزش نقل و انتقالات همراه با ارزش باشگاه ها افزایش می یابد. زیرا دارایی های آنها با با اضافه شدن آنها ارزش تر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *