
لوس بلانکوس به دلیل تمایل به خرج کردن برای جذب بهترین بازیکنان جهان به پایتخت اسپانیا معروف است. تا جایی که نام کهکشانی را به خود اختصاص داده اند. اما این نام از کجا نشات گرفته است؟ در این پست در ورزشی به بررسی دلیل این نام گذاری می پردازیم.
زمانی که او در تابستان 2019 از چلسی به رئال مادرید پیوست، ادن هازارد اعلام کرد که او یک “کهکشانی” نیست.
ستاره بلژیکی گفت: “من هنوز یک “کهکشانی” نیستم، [اما] امیدوارم روزی باشم. «در اینجا من از صفر شروع می کنم. من خودم را یک “کهکشانی” نمی دانم، بلکه بازیکن بسیار خوبی هستم.”
با این حال، قیمت 100 میلیون یورویی و وضعیت این بازیساز داستان متفاوتی را بیان می کند. مادرید کهکشانی ها را به خدمت گرفت و هازارد به لیست بلندبالایی از فوق ستاره هایی که در این دسته قرار می گیرند می پیوندد.
اما گالاکتیکو دقیقا چیست؟ ورزشی نگاهی به منشا این اصطلاح و همچنین امضاهایی دارد که تبدیل به پسران پوستر سیاست نقل و انتقالات شدند.

کهکشانی چیست؟
Galactico کلمه اسپانیایی به معنای “کهکشانی” است و برای توصیف فوتبالیست هایی استفاده می شود که فوق ستاره هستند یا سطح توانایی هایی دارند که “خارج از این دنیا” هستند.
علاوه بر استعداد فوق العاده، یک کهکشانی در سرتاسر جهان مشهور است و معمولاً هزینه انتقال سنگینی دارد.
این اصطلاح در دهه 2000 و در اولین دوره ریاست فلورنتینو پرز به عنوان رئیس رئال مادرید رایج شد. زمانی که او و باشگاه به شدت سیاست جذب را دنبال کردند که اولویت را برای جذب چنین بازیکنانی قرار می داد.
البته ایده تشکیل تیمی از فوق ستاره ها به قبل دوران ریاست پرز برمی گردد و مختص رئال مادرید نیست.
می توان گفت تیم بارسلونا یوهان کرایف در سال های 1988 تا 1996 کهکشانی های زیادی را به نمایش گذاشته است. در آن افرادی مانند روماریو، مایکل لادروپ و هریستو استویچکوف حضور داشتند و به عنوان “تیم رویایی” شناخته می شد.
قبل از آن، مادرید در دهه 1950 و 1960 تیمی از کهکشانی ها را با بازیکنانی مانند آلفردو دی استفانو، فرنس پوشکاش و ریموند کوپا به رخ کشید.

اولین دوره کهکشانی در رئال مادرید
در بسیاری از سال های از دهه 1990، رئال مادرید مجبور شد در لالیگا بعد از بارسلونا در رده دوم بهترین تیم اسپانیا باشد. به خصوص با تیم رویایی بارسا توسط کرایف و بعداً تیم لوئیس فن خال که بر چشم انداز داخلی تسلط داشتند.
لوس بلانکوس در آن دوره با قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا در سال 1998 به خشکسالی سه دهه ای جام ملت های اروپا پایان داد و این موفقیت را در سال 2000 تکرار کرد. اما باشگاه برای رهبری جدید در آغاز هزاره سوم فریاد می زد.
پرز که قول داده بود این تیم پرافتخار را بازسازی کند، قدم به جلو بگذارد و یکی از سوابق کمپین خود این است که هر فصل بهترین بازیکنان جهان را به سانتیاگو برنابئو بیاورد.
دوران اول کهکشانی از چه زمانی شروع شد؟
لوئیس فیگو، که در تابستان سال 2000 از رقیب اصلی بارسلونا با 10 میلیارد پزوتا (37.2 میلیون پوند / 62 میلیون یورو) وارد شد، اولین خرید کهکشانی در دوران تصدی پرز بود. تسخیر فیگو یک بیانیه مناسب از قصد بود. و آنها در آن فصل اولین قهرمانی خود در لیگ را پس از چهار سال به دست آوردند.
فصل بعد، مادرید به تعقیب بهترین های جهان ادامه داد. زمانی که آنها زین الدین زیدان را از یوونتوس به خدمت گرفتند که یک رکورد جهانی دیگر بود: 150 میلیارد لیره (12.8 میلیارد پستا یا 77.5 میلیون یورو).
این باشگاه در آن فصل نهمین قهرمانی خود در لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورد. با ستاره فرانسوی که با به ثمر رساندن یک گل هیجان انگیز در فینال مقابل بایر لورکوزن، سیاست مجلل پرز را تأیید کرد.
زیدان پیش از ورودش به پایتخت اسپانیا با فرانسه قهرمان جهان و اروپا شده بود. این باشگاه در فصل پس از آن یک قهرمان دیگر جهان را به تیم خود اضافه کرد که رونالدو نماد برزیل با مبلغ 46 میلیون یورو از اینتر پیوست. رونالدو در اولین فصل خود برای لوس بلانکوس 23 گل به ثمر رساند و به آنها کمک کرد تا تاج بیست و نهم لیگا را کسب کنند.
حضور دو ستاره انگلیسی در رئال مادرید
دیوید بکهام در سال 2003 با پیوستن رونالدو از منچستریونایتد به دنبال او رفت. در حالی که سطح استعداد بکام ممکن است به سطح استعدادهای فیگو، زیدان یا رونالدو نزدیک نباشد، او قهرمان اروپا و کاپیتان انگلیس بود.

با این حال، او همچنین یک غول تجاری بود که جذابیتش در سراسر جهان گسترش یافت، چیزی که پرز پس از خرید این هافبک به آن اشاره کرد.
رئیس رئال مادرید در مراسم رونمایی از بکهام گفت: “او مرد زمان ما و نمادی از ستارگان مدرن است.” و آنچه مسلم است این است که رئال مادرید بکام را به خدمت گرفته است. زیرا او یک فوتبالیست بزرگ و یک حرفه ای بسیار فداکار است.
انگلیسی دیگری کهکشانی بعدی بود که وارد برنابئو شد، با پیوستن مایکل اوون به هموطن خود بکهام از لیورپول در سال 2005، اما این سیاست تا حدودی در اواسط دهه شروع شد. روبینیو در سال 2005 مانند سرخیو راموس به دنبال آن ها آمد. و شاید آنها آخرین کهکشانی ها باشند. چرا که پرز در سال 2006 استعفا داد.
در طول دهه 2000، اصطلاح کهکشانیها در نهایت مترادف با کل تیم رئال مادرید شد. با خریدهای برجسته قبل از پرز مانند روبرتو کارلوس و استیو مک منامن، و همچنین محصولات تیم جوانان رائول و گوتی که گاهی اوقات از این برچسب استفاده میکردند.

دوره دوم کهکشانیها
دوره دوم کهکشانی از شرایطی مشابه دوران اول برخاسته است. با بازگشت پرز به نقش رئیس رئال مادرید در سال 2009 در میان دوره ای نزولی نسبی در برنابئو.
پپ گواردیولا در فصل 09-2008 یک سه گانه برای بارسلونا به ارمغان آورده بود و غول های کاتالان در حال به رخ کشیدن قدرتی هیجان انگیز از فوتبال بودند که به زودی به تیکی تاکا معروف شد. زمانی که نوبت به ال کلاسیکو رسید، جریان به نفع بارسا تغییر کرد و بلوگرانا در آن فصل هر دو بازی را برد.
پرز در سال 2009 جایگزین رامون کالدرون شد. و بلافاصله با دریافت خدمات کاکا از میلان، کریم بنزما از لیون، ژابی آلونسو از لیورپول و مهمتر از همه، کریستیانو رونالدو از منچستریونایتد، به فکر رفع عدم تعادل افتاد.
آنخل دی ماریا و مسوت اوزیل در سال 2010 به ترتیب از بنفیکا و وردربرمن پیوستند. و لوکا مودریچ در سال 2012 از تاتنهام خریداری شد.
مادرید در سال 2009 رکورد نقل و انتقالات جهان را شکست و رونالدو را از منچستریونایتد به خدمت گرفت. و در سال 2013 که گرت بیل با 100 میلیون یورو از اسپرز آمد، دوباره این کار را انجام داد. ایسکو یکی دیگر از بازیکنان جدید در آن تابستان بود که از مالاگا آمد و تونی کروس سال بعد از بایرن مونیخ به این تیم پیوست.
در حالی که همه کهکشانیهای دوره دوم پرز انتظارات را برآورده نکردهاند و تسلط داخلی هنوز در 10 سال گذشته محقق نشده است. سیاست جذب مطمئناً پایههای هژمونی اخیر مادرید بر فوتبال اروپا را پایهریزی کرد. که به طور قابلتوجهی باعث شد آنها چهار قهرمان را جمعآوری کنند. و همچنین عناوین لیگ در پنج سال بین 2013 و 2018.

دوران افول خرید ستاره ها
با این حال، جدایی رونالدو در پایان فصل 18-2017 و متعاقب آن کاهش ثروت تیم، ظاهراً تغییر مسیر را مجبور کرده است.
هازارد، علیرغم اعتراضهای متواضعانهاش به خلاف آن، جدیدترین کهکشانی ها بود که به عنوان یکی از بهترین بازیکنان جهان با قیمت 100 میلیون یورو به این تیم پیوست.
با این حال، مصدومیت دوران حضور او در پایتخت اسپانیا را سخت کرده است و او نتوانسته است انتظارات را برآورده کند. او تنها 22 بازی رقابتی در فصل اول و 31 بازی در فصل دوم انجام داده است. او در فصل 2021-2022 شرایط آسان تری را سپری کرد، اما باید به بهترین شکل خود بازگردد تا به عنوان یک کهکشانی شناخته شود.
لوکا یوویچ که در سال 2019 نیز به این باشگاه پیوست، نسبت به هافبک بلژیکی کم کارتر است و 60 میلیون یورو برای باشگاه هزینه کرد. انتظار می رفت که او به مرور در رده کهکشانی ها قرار بگیرد، اما سال گذشته به اینتراخت فرانکفورت قرض داده شد. تا کنون در فصل 2021-2022 به او فرصت بازی داده شده است اما نتوانسته است در ترکیب اصلی حضور داشته باشد.