چرا فوتبال ترکیه در اروپا بازی می کند

چرا فوتبال ترکیه در اروپا بازی می کند ، ترکیه یکی از کشورهای پهناور و تاریخی در آسیا و اروپا واقع شده است. این کشور یکی از شاهراه های اصلی قاره اروپا و آسیا به حساب می آید و جزو کشورهای استراتژیک و مهم دنیا می باشد. فوتبال این کشور نیز در این سال ها به قاره اروپا ملحق شده و پیشرفت زیادی پیدا کرده است.

 

کشور اروپایی ترکیه

ترکیه تاریخچه بسیار کهنی دارد و جزو دولت های عثمانی بود. کیشوری که وسعت آن از آسیا تا اروپا امتداد دارد و این پهناوری را مدیون عثمانی و روم کبیر است. ترکیه از لحاظ اقتصادی، توریسم، سیاست اروپایی به حساب می آید و عضو اتحادیه اروپا نیز می باشد. یکی از صادرکنندگان مهم به کشورهای اروپا محسوب می شود و اقتصاد بسیار قوی و پویایی دارد. این کشور به دلیل قرار گرفتن در حوزه اروپا عضو ناتو نیز می باشد. بزرگترین ارتش پیاده نظام دنیا یعنی ناتو ترکیه را نیز عضو خودش کرده است. یکی از بهترین کشورهای حوزه توریست به حسب می آید و سالانه میزبان گردشگران زیادی است.

کشور اروپایی ترکیه

ترکیه کشور اروپایی یا آسیایی؟

این کشور از چندین جهات جزو کشور آسیایی به حساب می آید، از لحاظ جغرافیایی و جمعیت و دین که به جز استانبول بقیه در قاره آسیا قرار دارند و بیشتر تمرکز خاک ترکیه نیز در قاره کهن می باشد. بنابراین از لحاظ جغرافیایی این کشور جزو قاره آسیا است. به همین خاطر بیشترین تراکم جمعیت کشور نیز در سمت آسیایی قرار دارد. از لحاظ دینی نیز 86 درصد جمعیت مسلمان دارد و جزو کشورهای مسلمان نشین به حساب می آید.

آیا ترکیه اروپایی است؟

این کشور بسیار منحصر به فرد و خاص است و به جز موارد جغرافیایی و جمعیتی، در حوزه مسابقات بین المللی ورزشی همیشه در زمره کشورهای اروپایی قرار داشته است. اما هنوز در برخی از وب سایت ها و مجله ها این کشور را خاورمیانه ای می دانند که در آسیا واقع شده است.

جمهوری ترکیه یک ملت اوراسیایی یعنی آسیا اروپایی دارد و ترکیه دولت آزاد و سکولاری است که به طور قانونی حکومت دموکراتیک دارد. از لحاظ فرهنگی و باستانی نیز بسیار غنی می باشد. حتی بنابر برخی روایات کشتی نوح در این کشور قرار دارد. دارای فعالیت های کشاورزی، صنایع غذایی، فولاد و نفت است.

 

فوتبال ترکیه چرا در اروپا قرار دارد؟

قاره اروپا یکی از موفق ترین و پیشرفت ترین کشورهای جهان را دارد و همیشه تمام کشورها دوست دارند که به این قاره ملحق شوند. مثلا کشورهایی نظیر قزاقستان، ارمنستان، گرجستان در سال ها اخیر تمایل داشتند که به اروپا محلق شوند و ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. کشور ترکیه به دلیل همسایگی با اروپایی ها سریعتر به این قاره پیوستند. بهترین تیم های باشگاهی دنیا در فوتبال نیز در اروپا و کشورهای انگلیس، اسپانیا، آلمان، فرانسه قرار دارد و ترکیه نیز به همین دلایل تقاضای فوتبال بازی کردن در لیگ های معتبر اروپایی را داشته است. رسما این کشور در این سال ها در قاره اروپا بازی می کند. شاید یکی از دلایلی که تیم ملی ترکیه هر 8 سال یکبار به جام جهانی صعود می کند بهمین خاطر است که باید با تیم های مطرح اروپایی برای صعود رقابت کند.

 

سوپر لیگ فوتبال ترکیه

لیگ داخلی کشور ترکیه به سوپر لیگ معروف است که فوتبال بزرگسالان این کشور محسوب می شود. این لیگ بالاترین و حرفه ای ترین لیگ فوتبال ترکیه ای ها است. 18 تیم سالانه برای کسب عنوان قهرمانی در آن مسابقه می دهند. از بین آنها یک تیم به صورت مستقیم و یک تیم به صورت غیر مستقیم به لیگ قهرمانان اروپا و دو تیم نیز غیر مستقیم به لیگ اروپا راه پیدا می کنند. البته سه تیم نیز به لیگ دسته اول سقوط می نمایند.

مسابقات سراسری فوتبال ترکیه در سل 1958 با نام ترکی Milli Lig شروع شد. این اولین لیگ ملی ترکیه بود. قبل از آن مسابقات لیگ در چندین شهر شامل آدانا، آنکارا، اسکی شهر، استانبول، ازمیر، کایسری و ترابزون برگزار می‌گردید. این لیگ در رده بندی لیگ های یوفا در رتبه نهم قرار دارد و در مسابقات اروپایی نیز در پنج سال قبل قرار دارد.

در کل 69 تیم باشگاهی در سوپر لیگ مسابقه داده اند. ولی تنها 6 تیم قهرمان شدند که شامل گالاتاسرای (۲۲)، فنرباغچه (۱۹)، بشیکتاش ( 16) و ترابزون‌اسپور (۷)، بورسااسپور (۱) و استانبول باشاک‌شهر(۱)

سوپر لیگ فوتبال ترکیه

تاریخچه فوتبال ترکیه:

فوتبال ترکیه از قرن 19 میلادی شروع شد. در آن زمان فوتبال توسط انگلیسی های ساکن سالونیک به کشور آورده شد. اولین مسابقات لیگ نیز مسابقات لیگ استانبول بود که در سال های 1904-1905 برگزار گشت. اولین قهرمان نیز باشگاه اموگن اف سی بود. تغییرات زیادی در این سال ها در لیگ ترکیه انجام شد تا سال 1959 لیگ ملی به وجود آمد. از فاصله زمانی لیگ فوتبال استانبول تا آغاز لیگ ملی ترکیه چند لیگ در شهرهای مختلف ترکی برگزار شد. لیگ هایی شامل آدانا (۱۹۲۳)، آنکارا (۱۹۲۳)، اِسکی شهر (۱۹۲۰)، ازمیر (۱۹۲۳)، کایسری (۱۹۳۶) و ترابزون (۱۹۲۳).

چرا فوتبال ترکیه در اروپا بازی می کند

ترک ها و علاقه زیاد به ورزش فوتبال:

مردم ترک زبان علاقه زیادی به فوتبال داشتند و تقریبا از قرن 20 پیشرفت ها در این رشته ورزشی شروع شد. تیم های اروپایی نیز بسیار قوی بودند. بنابراین ورزشگاه های ترکیه تیم های بزرگ دنیا را به خودش راه داد. ترکیه حتی در جام ملت های اروپا در سال های 1996 و 2000 به فینال این رقابت راه پیدا کرد. در سال 2000 نیز تیم گالاتاسرای جام یوفا را توانست فتح کند. مربی این تیم نیز بیان داشت که ما بسیار پیشرفت کرده ایم و دیگر اروپا نمی تواند ما را نادیده بگیرد.

چرا پیام صادقیان از فوتبال خداحافظی کرد

شروع پیشرفت فوتبال در ترکیه:

فوتبال ترکیه تقریبا از اواخر قرن 19 آغاز شد و در آن زمان تماشا برای مسابقات فوتبال به دلیل تجمع زیاد ممنوع اعلام شد. البته در مکان هایی که مسلمانان قرار داشتند این رشته ورزشی چندان پیشرفت نکرد. اما در بخش های خارجی و اورپایی نظیر مناطق بورونووا که خانواده های تجار انگلیسی قرار داشتند و برای اوقات تفریح و بیکاری فوتبال بازی می کردند. به همین خاطر اولین مسابقات فوتبالی در آن زمان توسط انگلیسی ها انجام گردید.

تیم ملی فوتبال ترکیه

چرا فوتبال ترکیه در اروپا بازی می کند

تیم ملی فوتبال ترکیه

علاقه ترک ها از همان زمان قدیم به فوتبال افزایش یافت. در سال 1998 تیم ملی ترکیه با شکست آلمان توانست جشن و رقص و پایکوبی را در سرتاسر ترکیه انجام دهد. حتی ترک هایی که در آلمان نیز متولد شده اند به هویت خود اهمیت دادند و از همان زمان فوتبال جزو ورزش مهم این کشور به حساب آمد.

 

خصوصی سازی فوتبال در ترکیه:

در سال 1923 فدراسیون این کشور تصمیم گرفت که فعالیت خود را آغاز نماید. بعد از حضور در جام جهانی 1954 نیز رکورد زدند و در اواخر دهه 80 میلادی نیز سرمایه گذارانی را وارد این رشته پرطرفدار کردند. این ورزش با افزایش درآمد دچار پیشرفت و دگرگونی شد. رئیس جمهور ترکیه نیز به فوتبال علاقه زیادی داشت و مین باعث شد تا فوتبال ترکیه در سال 1992 از دولتی به خصوصی تبدیل گردد. دولت ترکیه از فوتبال کشورش حمایت کرد و با امتیاز وام های بزرگ به باشگاه ها و تشویق آنها به خصوصی سازی باعث شد ترک ها در یک دوره به مدت 10 سال شرایط خصوصی سازی باشگاه ها را سریعا آماده نمایند.

در سال 2012 نیز خصوصی سازی کار خودش را کرد و تمام تشکیلات مرتبط با اسپانسرهای سوپر لیگ ترکیه انجام شد. البته این طرح تیم های پایینتر را در خطر ورشکستگی قرار دارد. ولی الویت دولت پیشرفت فوتبال بود. همانند کشورهای بزرگ و صنعتی اروپا دولت از فوتبال مالیات دریافت می کند ولی در قبالش هیچ کمکی به آنها نمی کند.

تیم فوتبال ترکیه

فوتبال ترکیه در جهان:

رقابت فوتبال در کشور ترکیه از لحاظ مالی رتبه هفتم را دارا می باشد. سوپر لیگ ترکیه رقم بالغ بر 1.02 میلیارد یورو براورده می شود. بعد از ترکیه لیگ های برزیل ،هلند، روسیه، یونان و سایر کشورها قرار دارند. تیم باشگاه بشیکتاش با ارزش 93 میلیارد یورو، فنر باغچه با ارزش 78.3 میلیون یورو، گالاتاسرای 73.8 میلیون یورو، باشاک شهیر 55.4 میلیون یورو، ترابزون اسپور 48.1 میلیون یورو در رده بندی باشگاهی این کشور واقع شده اند. ارزان ترین باشگاه سیواس اسپور با رقم 7.57 میلیون یورو در سوپر لیگ می باشد.

یکی از مهم ترین منبع درآمد باشگاه های داخلی کشور ترکیه پخش مسابقات تلویزیونی است. بیش از 10 درصد کل درآمد پخش مستقیم تلویزیونی متعلق به فدراسیون فوتبال این کشور و 50 درصد کل این درآمد نیز به تیم برتر تعلق دارد. 40 درصد این مبلغ نیز به چهار باشگاه برتر و صاحب نام نظیر بشیکتاش، گالاتاسرای، فنر باغچه و ترابزون اسپور تعلق دارد. در حال حاضر 80 درصد بودجه باشگاه ها نیز از طریق پخش مستقیم رقابت و سایر درآمدها نظیر فروش بلیط و محصولات و جذب حمایت کننده مالی و اسپانسر و غیره است.

در پایان مقاله شما درباره “چرا فوتبال ترکیه در اروپا بازی می کند” چه فکری می کنید؟ آیا کشور ترکیه حق دارد در اروپا بازی کند؟ به نظر شما در این سال ها با حضور در کشورهای اروپایی توانست موفق تر شود؟ لطفا نظرات تان را در بخش کامنت ها درج نمایید.

 

بیوگرافی مسعود اوزیل ستاره فوتبال آلمانی | بیوگرافی+ حواشی+عکس با همسر و فرزند

mohamadnd
5 فوریه 2023

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *