ماجرای عجیب ترین صعود کننده به جام جهانی – جام جهانی فوتبال که دههها است همچون رقابتهای المپیک هر چهار سال یک بار نگاه میلیونها نفر را به خود میدوزد هر چند رخدادی ورزشی است اما از تحولات زمانه خود برکنار نبوده و نیست.
ماجرای عجیب ترین صعود کننده به جام جهانی
در جام جهانی ۱۹۵۰، کشور هند به عنوان اولین کشور آسیایی به جام جهانی رسید. مردم استعمارزده هند به قدری از این اتفاق خوشحال و شادمان بودند که سر از پا نمیشناختند و ماهها جشن و سرور به پا کردند. قرار بود جام جهانی ۱۹۵۰ در کشور برزیل انجام شود و هندوها به برزیل سفر کنند. اما پس از برآورد هزینه، مسئولان ورزش کشور هند از اعزام بازیکنان فوتبال این کشور به برزیل منصرف شدند، چراکه عملا پولی در بساط نبود. بازیکنان هند نه پولی برای خرید بلیت سفر به برزیل داشتند. و نه حتی برای خرید کفش و پیراهن ورزشی!
هندوستان در جام حهانی 1950
هندوستان با جمعیت بسیار زیاد یکی از فقیرترین کشورهایی بود که در ۱۹۵۰ به جام جهانی راه پیدا کرد. البته نه اینکه هندوها حرفهای ترین فوتبالیستهای آسیایی بودند. بلکه در دوره مقدماتی کشورهای میانمار، فیلیپین و اندونزی انصراف داده بودند. و هندیها صعود کردند؛ کشوری که تحت استعمار انگلستان قرار داشت. و بیش از دو میلیون نفر از نیروی نظامیاش به صورت پیاده نظام در جنگ جهانی دوم حضور داشتند. آنان نظامیانی بسیار سختکوش و معتقد بودند که اگر آنها نبودند انگلستان شکست سختی میخورد. و حتی «وینستون چرچیل» برای ادای احترام به آنها نشان «شجاعت بینظیر» را به ارتش هندوستان اهدا کرد.
حال آنها میخواستند علاوه بر میدان جنگ در میدان سبز هم با کشورهای اروپایی رویارو شوند. مردم هند آنقدر از صعود به جام جهانی فوتبال خوشحال بودند که استعمار انگلیس، خستگی جنگ و گرسنگی را فراموش کردند و ماهها جشن و پایکوبی راه انداختند. اما یک جای کار برای فرودستان هندی میلنگید؛ آنجایی که اقتصاد میخواست داغ بر دل این فرودستان بگذارد. در چنین شرایطی مسئولان ورزش این کشور پس از برآورد کردن هزینههای سفر به برزیل به این نتیجه رسیدند. پولی در بساط ندارند و نه میتوانند بلیط سفر بخرند و نه کفش و پیراهن ورزشی، پس باید عطای بازیهای جام جهانی را به لقایش ببخشند. و از اعزام بازیکنان به آنجا خودداری کردند.
البته برخی معتقدند که چون هندیها پابرهنه فوتبال بازی میکردند، فدراسیون فوتبال هند درخواستی را به فیفا ارائه داد. تا به موجب آن بازیکنان تیم بدون کفش و پابرهنه فوتبال بازی کنند. اما فیفا با این درخواست مخالفت کرد و آنها هم به برزیل سفر نکردند.
ماجرا هر چه که بود این اتفاق نادر، کام فرودستان هندی که سالها از استعمار تلخ بود، تلختر کرد، غم و اندوه بر مردمشان مستولی شد. و هیچ کس ندانست که دوستداران فوتبال در آن کشور چگونه آن روزها را سپری کردند. و تا به امروز محال است که آنها چنین ناکامی را فراموش کرده باشند.
آخرین اخبار و حواشی ورزشی ایران و جهان را در سایت ورزشی ببینید.