ورزشی

تندرنگ تعارضات مالی در باشگاه استقلال: نگرانی‌ها و انتقادات سمیعی

تعارضات مالی در باشگاه استقلال

تعارضات مالی در باشگاه استقلال

سمیعی حق را به نکونام داد

عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال انتقادات تندی را نسبت به تعیین سقف بودجه برای باشگاه‌ها و عدم وجود ضمانت اجرایی برای این قانون مطرح کرد.

طبق گزارش ورزشی در شرایطی باشگاه استقلال به دلیل عدم رعایت سقف بودجه برای ثبت قرارداد بازیکنان خود برای فصل آینده لیگ برتر با چالشی جدی مواجه شده است، فرشید سمیعی، عضو هیئت مدیره این باشگاه، شب گذشته در گفتگویی با برنامه شب‌های فوتبالی انتقادات تندی را نسبت به نحوه اجرای این قانون مطرح کرد.

تعارضات مالی در باشگاه استقلال

تعارضات مالی در باشگاه استقلال
تعارضات مالی در باشگاه استقلال

سمیعی اظهار داشت: همانطور که می‌دانید به دلیل اینکه منابع درآمدی فوتبال در دنیا، در ایران بسته است، دولت هزینه کل فوتبال ایران را به صورت مستقیم، غیرمستقیم و یا با دادن امتیازاتی متقبل شده است. متاسفانه گرچه قبلا استقلال به طور جدی از این خوان پرنعمت برخودار می‌شد اما در دو فصل اخیر ریالی از این پول به باشگاه استقلال نرسیده است. در فصلی که هیچ کمک مالی نرسیده، پول بورس وجود ندارد و وام هم به دلیل عدم پرداخت اقساط و قرار گرفتن در بلک لیست وجود ندارد، ما با تمام این مشکلات آمدیم که باشگاه را به شکل مطلوبی پیش ببریم و به جایگاهی که حقش است برسانیم اما به این موضوع برخوردیم که بعد از پایان لیگ کارگروهی آمده و قوانین نقل و انتقالاتی را تنظیم کردند و در آنجا کسی نبوده که از حق استقلال دفاع کند.

او در پاسخ به اینکه خطیر در کارگروه حضور داشته است، گفت: من از این موضوع اطلاعی ندارم. در قسمتی که من می‌گویم، متن را شخص دیگری نوشته و تضاد منافع هم وجود داشته است. نگاشتن طوری بوده که به نظر افرادی برای تیم خودشان نوشته‌اند. مبلغ کل قراردادهای استقلال که در سال گذشته در سازمان لیگ ثبت و در کدال بارگذاری شده است، مشخص بود. استقلال تیمی بود که مبالغش را واقعی نوشت. مشخص بود که اگر مبلغ ۳۰۰ میلیارد در نظر گرفته شود، استقلال باید یک چهارم بازیکن سال قبل خود را خارج کند. در واقع نه تنها نمی‌تواند بازیکنی اضافه کند، باید قسمی از بازیکنان خودش را هم کنار بگذارد تا به سقف برسد. اگر در تیم‌های دیگر هم سقف رعایت شود، همین اتفاق رخ می‌دهد. قانون‌مداری که نباید باعث تضرر استقلال شود. اگر استقلال عددها را واقعی زده، به این شکل برای قانون‌مداری تنبیه شود، فردا کسی عددها را واقعی خواهد زد؟

سمیعی در واکنش به تاکید مجری برنامه روی این موضوع که علی خطیر جزو بانیان این قانون بوده است، گفت: من تا جایی که پرسیدم نبوده‌اند و اگر هم بودند، خودشان باید صحبت کنند.

عضو هیئت مدیره در خصوص اینکه نکونام گفته است چرا ما باید آدم خوب داستان باشیم، عنوان کرد: دقیقا درست می‌گویند. این رقابت، ناعادلانه است. اعتبار یک قانون، به ضمانت اجرا است. من می‌خواهم بدانم کسانی که این قانون را نوشته‌اند، به این فکر کرده‌اند که آیا فدراسیون فوتبال از نظر قانونی امکان اجرای این قانون را دارد؟ چطور می‌توانند حساب مالی افراد، املاک، اموال، قراردادهای جداگانه زیر میز و دلارها را رصد کنند؟ کدام قانونی این اختیار را به آنها داده است؟

او درباره ورود نهادهای نظارتی به عدم رعایت این قانون گفت: الان قراردادهایی در فوتبال بسته شده که نیاز به تخصص افرادی مثل حضرت عالی هم نیست و یک بچه ۱۰-۱۲ ساله هم می‌تواند تشخیص بدهد بعضی از مبالغ قراردادهای اعلامی که ثبت شده و بازیکن در هفته اول بازی کرده، خنده‌دار است. من نمی‌گویم به قراردادی که یک یا دو میلیارد بالا و پایین است ورود کنند اما وقتی قراردادی ۵۰ میلیاردی ۱۰ میلیارد ثبت شده و قرارداد ۴۵ میلیاردی ۱۴ میلیارد ثبت شده، استقلال چرا باید متضرر شود؟

سمیعی درباره عدم ثبت قرارداد برخی از بازیکنان استقلال توضیح داد: ما جلساتی خواهیم گذاشت و با تعامل تیم، سرمربی و مدیرعامل مشکل را به نحوی حل خواهیم کرد اما می‌خواهم بگویم چرا بازیکنان سایر تیم‌ها با مبالغی خنده‌دار ثبت شده‌اند؟ چرا به قانون عمل نمی‌شود؟ چرا به قانون وفادار نیستیم؟
او در پایان گفت: از شما خواهش می‌کنم روی اجرای واقعی و بلاتنازل این قانون پافشاری و اصرار کنند و یا آن را حذف کنند. نمی‌شود ما ضرر کنیم و به راحتی ما را از دور کنار بگذارند.

خروج از نسخه موبایل