مسیر صعود تیمهای آسیایی به جامجهانی ۲۰۲۶ در کنفدارسیونهای قارهای رقابتهای انتخابی برگزار شد، با شرکت ۴۸ تیم در شانزده شهر در سه کشور میزبان اعلام شد.
به این صورت مسیر صعود تیمهای آسیا در این دوره رقابتها مشخص شد. مسیر صعود تیمهای آسیایی در جامجهانی ۲۰۲۶ به این صورت است که در مرحله اول ۲۲ تیم که در رتبه ۲۶ تا ۴۷ جدول قرار دارند به شکل رفت و برگشت به دیدار هم میروند و به دورهی بعد صعود میکنند.
در دوره دوم تیم های رتبه یک تا ۲۵ به علاوه ۱۱ تیم دورهی اول در ۹ گروه ۴ تیمی به شکل رفت و برگشت بازی کرده و دو تیم اول هر گروه به دورهی بعد صعود خواهند کرد. نکته حائز اهمیت این است که این ۱۸ تیم مجوز حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ را هم دریافت کردهاند.
در دورهی سوم، تیمها به ۳ گروه ۶ تیمی تقسیم شده و به صورت رفت و برگشت بازی میکنند،
تیمهای اول و دوم گروهها به صورت مستقیم به جام جهانی ۲۰۲۶ میروند.
این مسیر دورهی چهارم یا پلی آف هم خواهد داشت. به این صورت که تیمهای سوم و چهارم گروههای دورهی قبل در دو گروه ۳ تیمی با هم دیدار میکنند دو تیم برتر با ۶ تیم برتر به جام جهانی ۲۰۲۶ صعود میکنند.تیمهای دوم نیز با هم بازی میکنند و برنده این دوره به عنوان نماینده آسیا برای انجام دیدار پلیآف بین قارهای اعلام میشود.به این صورت سهمیه ۸+۱ آسیا تکمیل میشود.
جام جهانی ۲۰۲۶
تاکنون جام جهانی با حضور ۳۲ تیم در هشت گروه چهار تیمی شروع میشد اما با بیشتر شدن تعداد تیمها، هنوز به صورت دقیق معلوم نیست که به چه صورتی برگزار میشود. پیشنهاد برگزاری جام جهانی ۲۰۲۶ با حضور ۴۸ تیم و در سه کشور کانادا، آمریکا و مکزیک در حال بررسی است.
طبق اعلام فیفا تیمهای ملی سه کشور میزبان به صورت اتوماتیک به جام جهانی۲۰۲۶ صعود میکنند.
و بقیه کشورها برای دریافت ۴۵ سهمیه باقی مانده باهم رقابت میکنند.
۱۶ سهمیه مستقیم برای قاره اروپا،
۹ سهمیه مستقیم برای قاره آفریقا،
۸ سهمیه مستقیم برای قاره آسیا،
۶ سهمیه مستقیم برای آمریکای شمالی و مرکزی،
۶ سهمیه مستقیم برای آمریکای جنوبی،
یک سهمیه مستقیم برای اقیانوسیه و
۲ سهمیه پلی آف از بین قارههای آمریکا، آسیا و آفریقا در نظر گرفته شده است.
جام جهانی ۲۰۲۶با ۱۶ گروه سه تیمی شروع میشود. صدرنشین و تیمهای دوم هر گروه به دورهی یکشانزدهم نهایی صعود میکنند.
از ۱۶ شهر میزبان، یازده شهر آمریکایی هستند. دو شهر کانادایی تورنتو و ونکوور و سه شهر مکزیکی مکزیکوسیتی، گوادالاخارا و مونتهری هم دیگر می زبانها هستند.