ورزشی

باشگاه تراکتورسازی تبریز

باشگاه تراکتورسازی تبریز

باشگاه تراکتورسازی تبریز یک باشگاه حرفه ای فوتبال ایرانی که در سال 1349 در شهر تبریز بنا نهاده شده است. این تیم هم اکنون در لیگ برتر خلیج فارس حضور دارد. این تیم بنام تراکتورسازی شناخته می شود و بعد از شروع مالکیت محمد رضا زنوزی مطلق نام این باشگاه تغییر کرد و در حال حاضر نام آن باشگاه فرهنگی، ورزشی و اقتصادی تراکتور آذربایجان است. از مهم ترین افتخارات باشگاه فوتبال تراکتور می توانیم به 3 نایب قهرمانی لیگ فوتبال ایران، 2 قهرمانی و 3 نایب قهرمان جام حذفی فوتبال ایران و 1 نایب قهرمانی سوپر جام فوتبال ایران اشاره نماییم. در ادامه سایت ورزشی به معرفی کامل باشگاه تراکتورسازی تبریز می پردازیم.

باشگاه تراکتورسازی تبریز

 

مشخصات باشگاه تراکتورسازی تبریز:

نام کامل: باشگاه فرهنگی ورزشی اقتصادی تراکتور
لقب‌(ها): تراکتوری‌ها /  پرشورها / گرگ‌های سرخ
تاریخ بنیان‌گذاری: ۱۳۴۹ (۵۳ سال پیش)[۶] با نام تراکتورسازی
نام: ورزشگاه یادگار امام تبریز (سهند)
گنجایش ۶۶،۸۳۳ نفر[۷]
مالک محمدرضا زنوزی مطلق
مدیرعامل هوشنگ نصیرزاده
سرمربی پاکو خمز
لیگ لیگ برتر خلیج فارس
۱۴۰۱-۰۲ لیگ برتر، چهارم

 

تاریخچه باشگاه تراکتورسازی تبریز

پیش از انقلاب ۱۳۵۷

تیم فوتبال تراکتور در جام تخت جمشید ۱۳۵۴

تیم تراکتورسازی در سال 1354 بنام تخت جمشید صعود کرد. آنها در جام تخت جمشید 1354 شرکت کردند و در بین 16 تیم، در جایگاه شانزدهم ایستاده و به دسته پایینتر سقوط کردند. بعد از یک سال دوری از سطح اول لیگ فوتبال ایران در جام تخت جمشید 1356 شرکت کردند و جایگاه پنجم را بدست آوردند. در این دوره سرمربی تراکتور حسین فکری بود و بازیکنانی نظیر پرویز مظلومی، عباس کارگر و ابراهیم کیان‌طهماسبی در این تیم بازی می‌کردند.

تراکتور در جام تخت جمشید 1357 هم حضور یافتند و تا قبل از تعطیلی مسابقات به دلیل وقوع انقلاب 1357 در جایگاه نهم جدول حاضر شدند. این باشگاه در جام حذفی 1356 اولین دوره جام حذفی به فینال راه یافتند. اما در بازی پایانی نتیجه را به ملوان بندرانزلی واگذار کردند و نایب قهرمان شدند. در این سال ها ماشین سازی نیز به عنوان تیمی از شهر تبریز و قدرت موازی با تراکتور در فوتبال حضور یافت.

تاریخچه باشگاه تراکتورسازی تبریز

دهه ۱۳۶۰

در دهه 1360 به دلیل وقوع جنگ ایران و عراق، لیگ فوتبال ایران تعطیل شد و تنها جام استانی برگزار می شد و تراکتور در لیگ فوتبال تبریز بازی انجام می داد. در سال 1365 منتخب تبریز شامل بازیکنان تراکتور و ماشین سازی به فینال لیگ استانی قدس راه یافت. ولی از تیم استان اصفهان شکست خورد و دوم شد. در این دهه بازیکنانی نظیر احد شیخ لاری، حسین قوی‌فکر، غلامرضا باغ‌آبادی و امیر داداش‌ضیایی بازیکنان برجسته تراکتور بودند که در تیم ملی فوتبال ایران نیز بازی کردند. در سالیان پایانی این دهه، واسیلی گوجا مربی اهل رومانی به تراکتور آمد.

 

دهه ۱۳۷۰ و آغاز دهه ۱۳۸۰

واسیلی گوجا، تیم‌های پایه تراکتور را زیر نظر گرفت و به کارهای بنیانی پرداخت. تراکتور متحول شد و دوران موفقی را گذراند. آنها در لیگ آزادگان 1371 در گروه یک بالاتر از استقلال و کشاورز اول شدند. اما در پلی آف با باخت مقابل پاس تهران به مقام سوم دست یافتند. در این تیم که بهترین نتیجه تاریخ تراکتور در لیگ تا آن روز بدست آمد. احد شیخ لاری به عنوان کاپیتان تیم، کریم باقری، سیروس دین محمدی و حسین خطیبی حضور داشتند.

اسماعیل حلالی و علی باغمیشه نیز از آن تیم به تیم ملی فوتبال ایران راه یافتند. تراکتور در سال ۱۳۷۳ با باخت به بهمن در جام حذفی، برای بار دوم در این جام دوم شد. با رفتن بازیکنان کلیدی از تیم، دوران افت باشگاه آغاز شد. محمدحسین ضیایی، جای گوجا را گرفت و بازیکن–مربی تیم شد. باشگاه در لیگ آزادگان ۱۳۷۹، آخر می‌شود ولی با این وجود سال بعد به حکم فدراسیون فوتبال ایران در لیگ حرفه‌ای تازه‌تاسیس شرکت می‌کند. آنان در لیگ برتر فوتبال ایران ۸۰-۸۱ با مربیگری رضا وطنخواه و محمود یاوری باز هم در لیگ آخر شدند و این بار به دسته پایین‌تر سقوط کردند.

تاریخچه باشگاه تراکتورسازی تبریز

دوران دسته اول: ۱۳۸۱–۱۳۸۸

تراکتورسازی هفت فصل را رد لیگ دسته اول فوتبال ایران سپری کرد و نتوانست به جام خلیج فارس صعود کند. تراکتور در این هفت سال تنها یک بار به بازی صعود رسید و با باخت به شیرین فراز کرمانشاه فرصت صعود را از دست داد. در این سالها ارنست میدندروپ، فرشاد پیوس، احد شیخ لاری از مربیان باشگاه بودند. سرانجام تراکتورسازی در فصل ۸۸–۸۷ با مربی‌گری فراز کمالوند و با حمایت‌مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به لیگ برتر صعود کرد.

 

۱۳۸۸ تاکنون

تیم تراکتور تا فصل 81-1380 در سطح اول فوتبال ایران بازی می کرد. اما در پایان آن فصل به دسته پایینتر سقوط کرد و بعد از 8 سال تلاش ناموفق برای صعود، سرانجام در سال 1388 دوباره به لیگ برتر فوتبال ایران راه پیدا کرد. تراکتورسازی از سال 1388 با مسئولیت سپاه عاشورا بوده و به دلیل قرار گیری در جایگاه تیم های نظامی، قادر به جذب بازیکنان سرباز نیز می باشد. تراکتور بعد از صعود به لیگ برتر، روند رو به رشدی داشته و بعد زا قرارگرفتن در میانه جدول در فصل های 89-1388 ، 90-1389 سه بار نایب قهرمان لیگ برتر در لیگ های 91-90 ، 92-1391، 94-1393 شده است.

تاریخچه باشگاه تراکتورسازی تبریز

تراکتور سازی همچنین در سال های 93 و 99 دوبار قهرمان جام حذفی شده است. پس از صعود به لیگ برتر فراز کمالوند، امیر قلعه‌نوعی (دو بار)، تونی اولیویرا (سه بار)، مجید جلالی و رسول خطیبی مربیگری تیم را بر عهده داشته‌اند. کمالوند به دلیل صعود به لیگ برتر،تونی به دلیل فتح جام حذفی و قلعه‌نوعی به دلیل کسب اولین سهمیه آسیایی با تراکتور[۱۹] و اولین صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا[۲۱] نام خود را در تاریخ باشگاه ثبت کرده‌اند. مهدی کیانی، عضو تیمی که سال ۱۳۸۸ به لیگ برتر صعود کرد، با سابقه ۱۱ فصل حضور در تراکتور و محمد ابراهیمی با ۷ فصل حضور از با سابقه‌ترین بازیکنان تراکتور بودند. تراکتور در سال ۱۳۹۹ دومین مقام قهرمانی خود در جام حذفی ایران را همراه ساکت الهامی کسب کرد.

 

تغییر نام

از فروردین 1398 مدیران و مالک باشگاه تلاش کردند تا اسم باشگاه را عوض کنند. سرانجام با همت مدیران و موافقت اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی و تأیید فیفا در ۱ تیر ۱۳۹۸ نام باشگاه تراکتورسازی تبریز به باشگاه تراکتور آذربایجان تغییر یافت.

 

هواداران باشگاه تراکتورسازی تبریز

تراکتور پرتماشاگرترین تیم لیگ برتر در فصل‌های نهم، دهم، یازدهم، دوازدهم، چهاردهم و هجدهم است، همچنین در لیگ قهرمانان سال ۲۰۱۶ پرطرفدارترین و پرتماشاگرترین تیم انتخاب گردید. اشگاه تراکتور بر اساس نظرسنجی اینترنتی AFC میان تیم‌های ایرانی درسال ۲۰۲۰ به‌عنوان پرطرف‌دارترین و محبوب‌ترین تیم ایرانی شناخته شد. در دیگر نظرسنجی AFC میان تیم‌های آسیای جنوبی و مرکزی، تیم فوتبال تراکتور توانست با کسب ۵۹/۴۳ درصد از آرا، به‌عنوان محبوب‌ترین و پرهواداران‌ترین تیم آسیای جنوبی و مرکزی انتخاب شود. با وجود این که باشگاه تراکتور در تبریز قرار دارد، ولی در سراسر ایران هوادار دارد و در بازی‌های خارج از خانه به خصوص در تهران نیز عده زیادی برای تشویق ایشان به ورزشگاه می‌روند.

هواداران باشگاه تراکتورسازی تبریز

تراکتور و مسائل قومیتی

با توجه به اینکه تراکتور تنها یک باشگاه ورزشی است، اما امروزه برای هواداران این تیم در ایران جذابیتی فراتر از این دارد و به پدیده ای اجتماعی و ناسیونالیستی تبدیل شده است. درصد بالایی از طرفداران چندان به بازی فوتبال و نتایج اش کار ندارند و به دنبال یک تجمع بی خطر هستند تا وجود خود را ابراز نمایند. به طوری که برخی از هواداران تراکتور رابطه خود و آذربایجان را با باشگاه فوتبال بارسلونا و کاتالونیا مقایسه می کنند.

زنان هوادار تراکتور

زنان هوادار تراکتور

در مسابقه دو تیم تراکتور و پرسپولیس از دور برگشت رقابت های لیگ نهم، تعدادی از زنان تبریزی با حضور در استادیوم خواهان ورود به استادیوم جهت تماشای بازی شدند. این هواداران با مشاهده جلوگیری نیروهای امنیتی از ورود آنها به ورزشگاه، با رفتن به تپه‌های مشرف به زمین چمن، به تماشای بازی پرداختند.

 

تراکتور و دریاچه ارومیه

هواداران این تیم همچنین در طی چند بازی شعارهایی دربارهٔ خشک شدن دریاچه ارومیه سر داده و عده‌ای از آنان با پرچم‌های این تیم در ساحل دریاچه حاضر شده‌اند. تراکتور به پویش «به امید احیای دریاچه ارومیه» پیوسته‌است و در لیگ شانزدهم با شعارهایی با مضمون حمایت از احیای دریاچه ارومیه به میدان می‌رود.

سرود رسمی باشگاه تراکتور

سرود رسمی باشگاه تراکتور

هر تیم باشگاهی در دنیای فوتبال سرود رسمی خاص خود را دارد، از این رو در سال ۱۳۹۱ همزمان با صعود تراکتور به لیگ قهرمانان آسیا، از سرود جدید تراکتور به نام «تیراختور ایفتیخاریمیز» رونمایی شد. از آن سو به بعد این مارش، به عنوان سرود رسمی تراکتور معرفی شد.

ترانه‌سرا: ایوب شهبازی
آهنگساز: غلامرضا میزازاده
تنظیم: محمد حسین درابلو
خواننده: اسفندیار قره‌باغی
«تیراختور ایفتیخاریمیز»

ظفر مارشین چالان بیزیک. قهرمانلیق بیزیمکی دیر آذربایجان دیاریمیز ادب، شرف شوعاریمیز

بیرلیک گۆجون اینانمیشیق چوخ مئیدانلار دوْلانمیشیق آذربایجان دیاریمیز ادب، شرف شوعاریمیز

دونیا بوْیو قالان بیزیک ایرانا باش اوْلان بیزیک تیراختور ایفتیخاریمیز تیراختور ایفتیخاریمیز(۲)

داغلار کیمی دایانمیشیق ایفتیخارلار قازانمیشیق تیراختور ایفتیخاریمیز تیراختور ایفتیخاریمیز(۲)

باشگاه تراکتور

شعارهای تیم تراکتورسازی

تراکتور در بین هوادارانش به «تراختور یا تیراختور» معروف است. «داغ‌لارؽ سؤکَر تیراختور» (به فارسی: تراکتور کوه‌ها را می‌شکافد) یکی از محبوب‌ترین شعارهای دهه ۷۰ در میان هوادارن تراکتور بود. در دوره جدید حضور تیم، شعارهایی مانند «یاشاسؽن آذربایجان» (به فارسی: زنده‌باد آذربایجان)، «آذربایجان دیارؽمؽز، تیراختور ایفتیخارؽمؽز» (به فارسی: آذربایجان سرزمین‌مان است، تراکتور مایهٔ مباهات‌مان است) و «یئل یاتار تۇفان یاتار، یاتماز تیراختور بایراغؽ» (به فارسی: باد می‌خوابد طوفان فروکش می‌کند، اما پرچم تراکتور تا ابد پابرجاست) سر داده می‌شوند. هواداران این تیم گاهی در زمان گل خوردن شعار «عئیبی یوْخ، عئیبی یوْخ» (به فارسی: طوری نیست) سر می‌دهند؛ و در دقیقه ۱۵ هر بازی نیز برای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی شعار « تۆرک دیلینده مدرسه ، اوْلمالؽدؽ هر کسه » ( به فارسی : مدرسه به زبان ترکی حق افراد است ) سر می‌دهند.

همچنین هوادارن تیم تراکتور در سال‌های اخیر با شعار «آذربایجان قؽزلارؽ، گۆ لَرین اۇلدۇزلارؽ، ایستادیۇم یوْل‌لارؽ، گؤزله‌ییر اوْن‌لارؽ» در دقیقه ۲۵ هر بازی ( به یادبود سال ۱۳۲۵ و اولین اعطای حق رای برای زنان ، در حکومت سید جعفر پیشه وری در آذربایجان ) از حضور بانوان تراکتوری در استادیوم حمایت می‌کنند.

باشگاه تراکتور

هماوردان

پرسپولیس

بازی تراکتور و پرسپولیس، برای سالیان یک رقابت حساس و پر تماشاگر بوده‌است. در جام تخت جمشید و بعد تر در دهه‌های ۶۰ و ۷۰، پرسپولیس، عموماً در برابر تراکتور پیروز بود، با این همه این شرایط بعد از قدرت گرفتن تراکتور کاملاً تغییر کرد. اولین برد تراکتور در برابر پرسپولیس و در دهه ۸۰، در هفته هجدهم لیگ دهم، به دست آمد. در این بازی تراکتور موفق شد با گل کرار جاسم، پرسپولیس را پس از ۱۷ سال شکست دهد.[۸۷] خداداد افشاریان داور میدان، این رقابت را سخت‌ترین بازی عمرش دانست. کرار جاسم، ستاره آن فصل تراکتور در این بازی به دلیل نواختن سیلی به گوش محسن خانبان کمک داور بازی اخراج شد.

 

استقلال

بازی تراکتور و استقلال یک بازی حساس است. در سال‌های اخیر، رقابت بر سر قهرمانی و کسب سهمیه حضور در جام باشگاه‌های آسیا به این حساسیت افزوده‌است. این بازی که در استادیوم‌های یادگار امام و آزادی برگزار می‌شود، تماشاگران زیادی دارد. هواداران تراکتور حضوری پرشمار در استادیوم آزادی تهران و در مواردی بیش از هواداران تیم تهرانی داشته‌اند. تیم‌های استقلال و تراکتور، پس از صعود تراکتور به لیگ برتر و از فصل ۸۸–۸۹، ۲۱ بار به مصاف هم رفته‌اند. تراکتور ۹ بار موفق به شکست استقلال شده‌است، ۵ بازی به تساوی انجامیده و استقلال ۷ پیروزی کسب کرده‌است. آنها در سه لیگ متوالی سیزدهم، چهاردهم، پانزدهم تراکتور با پیروزی در دیدار برابر استقلال در هفته‌های پایانی، مانع از کسب سهمیه آسیایی یا قهرمانی استقلال شده‌است.

در حالی که در هفته پایانی لیگ سیزدهم، آبی‌های پایتخت برای قهرمانی، نیاز به شکست تراکتور و توقف فولاد داشتند و با یک مساوی هم سهمیه آسیایی را کسب می‌کردند، سه گل فخرالدینی، نصرتی و انصاری‌فرد قهرمانی و سهمیه را هم‌زمان از استقلال گرفت. لیگ چهاردهم هم، تراکتور در تهران، ۴ گل به استقلال زد تا قبل از پایان لیگ سهمیه نگرفتن استقلال قلعه‌نویی قطعی شود و دوران سه ساله او در استقلال به پایان برسد..

باشگاه تراکتور

سپاهان اصفهان

از سال ۱۳۵۴ دو تیم تراکتور و سپاهان دیدارهای مختلفی با یک‌دیگر داشته‌اند. اولین دیدار بین این دو تیم در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ در شهر تبریز و در مسابقات جام تخت جمشید ۱۳۵۴ برگزار شده‌است که با تساوی ۱–۱ همراه بوده‌است. دیدار دو تیم تراکتور و سپاهان، دیدار بین پرطرفدارترین تیم‌های غیر تهرانی فوتبال ایران می‌باشد. تراکتور و سپاهان، در سال ۱۳۹۳ یک تفاهم نامه خواهرخواندگی امضاء کرده‌اند.

 

شهرآوردها

در دهه‌های ۵۰ تا ۸۰، ماشین‌سازی رقیب مهمی برای تراکتور بود به‌طوری‌که ماشین‌سازی موفق به کسب ۲۲ برد در برابر ۱۲ برد تراکتور شده بود و ۱۹ بازی این دو تیم به تساوی انجامیده بود. تقابل دو تیم سبز و سرخ تبریزی، شهرآورد تبریز را تبدیل به یک بازی مهم و پر هیجان کرده بود ولی این شرایط پس از افول ماشین‌سازی تغییر کرد. در سالهای اخیر، دو تیم شهرداری و گسترش فولاد به تناوب در بازیهایی کم تماشاگر به مصاف تراکتور رفته‌اند. هواداران تراکتور، در دربی تبریز گاهی با سر دادن شعار «آذربایجان تیملری فرق المز رهلری» (به فارسی: تیم‌های آذربایجانی، با هر رنگی، فرقی با هم ندارند هر دو تیم را تشویق می‌کردند.

با این همه پس از بازی برگشت فصل ۹۴–۹۳ این شرایط تغییر کرد. در این بازی، یک هفته مانده به پایان لیگ و در یک بازی سرنوشت ساز برای قهرمانی به مصاف گسترش فولاد رفت. این بازی در نهایت به تساوی انجامید و تراکتور که با برد در این بازی قهرمان می‌شد با یک تساوی دیگر در برابر نفت تهران، دوم شد. پس از دست رفتن قهرمانی، عده‌ای از هواداران تراکتور با انتقاد از رویکرد تشویق هر دو تیم در جریان دربی تبریز، اعلام کردند در آینده تنها به تشویق تراکتور خواهند پرداخت.

از زمانی که باشگاه ماشین‌سازی تبریز نیز به مالکیت زنوزی درآمده است، شائبه تبانی در بازی‌های این دو تیم که مالک یکسانی دارند به‌وجود آمده‌است. درحالی که در لیگ نوزدهم در دوره ای از نظر جمع امتیازات تراکتور در بحران بود به ماشین رسول خطیبی ۲_۰ باخت.مثل اینکه در سال ۹۹ ماشین‌سازی به محمد پوررضایی واگذار شد تا این حرف و حدیث‌ها پایان یابند.

 

نشانه و لوگوهای باشگاه تراکتورسازی

نشانه و لوگوها

باشگاه فوتبال تراکتور یکی از قدیمی‌ترین باشگاه‌های فوتبال ایران است. این باشگاه در سال ۱۳۴۹ در تبریز تأسیس شده‌است و تا کنون سه لوگو داشته‌است.

نشانه و لوگوهای باشگاه تراکتورسازی نشانه و لوگوهای باشگاه تراکتورسازی

نشانه و لوگوهای باشگاه تراکتورسازی

لباس و پوشاک

رنگ
پیراهن باشگاه تراکتور از همان ابتدا به رنگ قرمز ساده بود، امروزه نیز پیراهن اول تراکتور بدون هیچ تغییری رنگ قرمز است. پیراهن دوم و سوم تراکتور را به ترتیب رنگ‌های سفید و سیاه تشکیل می‌دهند.

"</p

پوشاک
از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۸۴ تراکتور با هیچ اسپانسری قرارداد نداشت، اما پس از سال ۱۳۸۴ با حرفه ای تر شدن باشگاه اسپانسرها متعددی جذب باشگاه شده و با تراکتور قرارداد تجاری بستند.

 

حضور در جام های مختلف

جام حذفی

تراکتور تاکنون دو بار قهرمان جام حذفی شده‌است. تراکتور در اولین دوره جام حذفی به فینال رسید، با این وجود ۴ بر ۱ مغلوب ملوان شد. بعد از ۱۸ سال، در سال ۱۳۷۳ تراکتور با راه یافتن به فینال جام حذفی در دو بازی رفت و برگشت مقابل بهمن به میدان رفت. در بازی رفت در تبریز تراکتور با حساب ۱ بر هیچ بهمن را شکست داد، ولی در بازی برگشت با نتیجه ۲ بر صفر مغلوب این تیم شد و از کسب جام بازماند. در بازی برگشت شبهاتی در مورد اشتباهات داوری، از جمله مردود اعلام شدن یک گل سالم تراکتور وجود داشتند.

سرانجام تراکتور پس از گذشت ۱۹ سال از آخرین حضور خود در فینال جام حذفی در مقابل مس کرمان قرار گرفت و با نتیجه ۱ بر صفر با گل سعید دقیقی به برتری رسید و اولین قهرمانی مهم خود را در سال ۱۳۹۳، رقم زد. دومین قهرمانی تراکتور در جام حذفی فصل ۹۹_۱۳۹۸ مقابل استقلال قرار گرفت که تراکتور با برتری ۳ بر ۲ این تیم را در ورزشگاه امام رضا شهر مشهد، شکست داد.

حضور در جام های مختلف

لیگ قهرمانان آسیا

تراکتور ۶ دوره از سال ۲۰۱۳ به آن‌سو، به عنوان نماینده ایران در این مسابقه حضور داشته‌است. تیم تراکتور بعد از نایب قهرمانی در سال ۱۳۹۱ شمسی موفق شد برای اولین بار جواز شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را کسب کند.

حضور در جام های مختلف

جام میلز هندوستان

تیم تراکتور در بازی برگشت فینال جام حذفی سال ۷۳ برابر بهمن کرج گل درستی را با شوت از راه دور به ثمر رساند که داور مسابقه آن را آفساید اعلام کرد.

این حق کشی آشکار به ضرر تراکتور منجر به از دست رفتن قهرمانی جام حذفی برای تراکتور گشت و در ابتدا شایعه شد که بازی فینال تکرار خواهد شد، اما در پایان فدراسیون فوتبال برای دلجویی از تراکتور، این تیم را روانه جام بین‌المللی میلز هندوستان کرد.

تراکتور در این مسابقات با پیروزی بر تمامی حریفان خود و بدون دریافت گل خورده، به عنوان قهرمانی دست یافت.

باشگاه تراکتورسازی تبریز

لیگ برتر

بدترین باخت تاریخ
باشگاه تراکتورسازی تبریز در هفته سی ام لیگ ۲۲ ام در مصاف با باشگاه استقلال تهران نتیجه را ۷ بر ۱ واگذار کرد

بهترین برد تاریخ باشگاه
باشگاه تراکتور تبریز در هفته هشتم لیگ هجدهم در مصاف با باشگاه استقلال خوزسان با نتیجه 6 بر 0 پیروز گشت.

 

ورزشگاه خانگی باشگاه تراکتورسازی تبریز

ورزشگاه یادگار امام تبریز (سهند)

ورزشگاه یادگار امام تبریز (سهند)

هم‌اکنون باشگاه تراکتور، بازی‌های خانگی رسمی خود را در ورزشگاه یادگار امام تبریز (سهند) انجام می‌دهد. این استادیوم، سومین ورزشگاه بزرگ ایران بوده و این ورزشگاه یکی از ۱۴ مکان ورزشی دهکده المپیک تبریز به‌شمار می‌رود. این ورزشگاه، طبق ارزیابی‌های انجام گرفته توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا، موفق به دریافت درجه A شده‌است.

ورزشگاه تختی تبریز

ورزشگاه تختی تبریز

تراکتور، تا پیش از لیگ آزادگان ۸۸–۸۷، بیشتر بازی‌های خانگی خود را در ورزشگاه قدیمی تختی تبریز (معروف به باغشمال) برگزار می‌کرد. ورزشگاه باغشمال با گنجایش ۲۵٬۰۰۰ نفر تا پیش از بهره‌برداری از ورزشگاه یادگار امام تبریز، به عنوان ورزشگاه اصلی فوتبال تبریز به حساب می‌آمد. باشگاه تراکتور، پس از صعود به لیگ برتر، بازی‌های خانگی خود را در ورزشگاه یادگار امام تبریز انجام می‌دهد.

ورزشگاه شهید باکری تبریز

ورزشگاه شهید باکری تبریز

باشگاه تراکتور، دارای یک ورزشگاه اختصاصی ۱۰٬۰۰۰ نفری به نام ورزشگاه شهید باکری، واقع در کنار کارخانجات تراکتورسازی است. از جمله امکانات این ورزشگاه می‌توان به استخر، سونا، سالن بدن‌سازی، سالن سرپوشیده و چند زمین چمن اشاره کرد.

 

تراکتور در رسانه‌ها

بازی‌های رسمی این باشگاه در لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا از طریق شبکه سراسری ورزش سیما و شبکه استانی سهند، به‌طور زنده در بستر دیجیتال و ماهواره پخش می‌شود. امکان مشاهده اینترنتی بازی‌های این تیم از طریق وبگاه شبکه سهند و شبکه ورزش نیز وجود دارد. اما در سالهای اخیر تراکتوری‌ها با اشاره به پرطرفدار بودن خود در سراسر ایران خواستار پخش بازیها در شبکه سه شده‌اند. افزون بر این بازی‌های مهم تراکتور با باشگاه‌های استقلال تهران، پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان به صورت زنده از شبکه سراسری سوم سیما، شبکه جهانی جام جم و شبکه جهانی سحر آذری نیز پخش می‌گردد. این باشگاه با همکاری صدا و سیمای آذربایجان شرقی در روز ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۱ و طی جشنی که به مناسبت آسیایی شدن تراکتور برگزار شده بود از سرود رسمی این باشگاه که توسط اسفندیار قره‌باغی اجرا شد، رونمایی کرد.

آمار باشگاه تراکتورسازی تبریز

رتبه جهانی

بنا به رتبه‌بندی وبگاه «فوتبال دیتابیس»، رتبه‌های جهانی و آسیایی تراکتور بدین توضیح است:

امتیاز کلی ۱۴۰۲
رنک ۶ ایران
” ۵۳ آسیا
” ۵۸۶ جهان
منبع : وبگاه فوتبال دیتابیس

 

امضای تفاهم نامه همکاری با باشگاه‌ها

باشگاه فوتبال تراکتور قصد داشت به بهانه پنجاهمین سالگرد تأسیس این باشگاه (در ۹ آذر ۱۳۹۹) با سه تیم بزرگ دنیا تفاهم نامه همکاری ببندد و دیداری تدارکاتی با این تیم‌ها برگزار کند. بر اساس این توافق بین مالک باشگاه تراکتور و مدیران بشیکتاش، قرار است دو طرف همکاری‌هایی در زمینه‌های فرهنگی، ورزشی و اقتصادی با یکدیگر داشته باشند. تبادل بازیکن بین دو باشگاه؛ دیگر بند موجود در این تفاهم‌نامه است. همچنین مقرر شده به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس باشگاه تراکتور، تیم‌های فوتبال تراکتور و بشیکتاش در دو دیدار دوستانه به صورت رفت و برگشت مقابل یکدیگر به میدان بروند. طبق توافق صورت گرفته، اجرای برنامه‌های مشترک اقتصادی در دستور کار دو باشگاه قرار می‌گیرد.

آمار باشگاه تراکتورسازی تبریز

 

افتخارات

عنوان‌های رسمی
لیگ برتر ایران
2 نایب‌قهرمان (۳): ۹۱–۱۳۹۰، ۹۲–۱۳۹۱، ۹۴–۱۳۹۳
3 مقام سوم (۲): ۱۳۷۱، ۹۶–۱۳۹۵
جام حذفی ایران
1 قهرمان (۲): ۹۳–۱۳۹۲، ۹۹–۱۳۹۸
2 نایب‌قهرمان (۳): ۱۳۵۵، ۱۳۷۳، ۹۶–۱۳۹۵
سوپر جام ایران
2 نایب قهرمان (۱): ۱۳۹۹
لیگ دسته اول ایران
1 قهرمان (۱): ۸۸–۱۳۸۷
2 نایب‌قهرمان (۱): ۸۵–۱۳۸۴
3 مقام سوم (۱): ۸۲–۱۳۸۱
لیگ دسته دوم ایران
1 قهرمان (۲): ۵۳–۱۳۵۲، ۷۵–۱۳۷۴
2 نایب‌قهرمان (۲): ۵۵–۱۳۵۴
3 مقام سوم (۱): ۵۲–۱۳۵۱
لیگ برتر تبریز
1 قهرمان (۳): ۵۰–۱۳۴۹، ۵۱–۱۳۵۰، ۶۴–۱۳۶۳
2 نایب‌قهرمان (۳): ۶۵–۱۳۶۴، ۶۷–۱۳۶۶، ۶۸–۱۳۶۷
3 مقام سوم (۱): ۶۶–۱۳۶۵
لیگ دسته دوم تبریز
1 قهرمان (۱): ۶۱–۱۳۶۰
سوپر جام آذربایجان شرقی
1 قهرمان (۱): ۱۳۷۱
عنوان‌های غیررسمی
هند جام میلز هندوستان
1 قهرمان (۱): ۱۳۷۴
ایران جام بین‌المللی سرداران شهید
1 قهرمان (۲): ۱۳۷۴، ۱۳۷۵
ایران جام شهدا
1 قهرمان (۲): ۱۳۹۳، ۱۳۹۶

 

جمع بندی:

باشگاه تراکتورسازی تبریز یک باشگاه حرفه ای فوتبال ایرانی که در سال 1349 در شهر تبریز بنا نهاده شده است. این تیم هم اکنون در لیگ برتر خلیج فارس حضور دارد. این تیم بنام تراکتورسازی شناخته می شود.

خروج از نسخه موبایل