در سالهای اخیر، بازار خودرو در ایران شاهد افت و خیزهای گوناگون بوده است که عبور از آنها برای خریداران و سرمایهگذاران نه چالشی بوده و نه آسان. یکی از این افت و خیزها مرتبط با تغییرات قیمتی خودروها است. با تغییر قیمتهای متنوع در بازار و اختلافهای چشمگیر بین قیمتهای کارخانه و بازار آزاد، این بازار به یک منطقه برای کسب سود و درآمد تبدیل شده است. اما این افت و خیزها همچنین بستری را برای کلاهبرداریهای گوناگون در خرید و فروش خودروها فراهم کرده است.
کلاهبرداری از بازیکنان پرسپولیس
طبق گزارش ورزشی یکی از این کلاهبرداریها به صورت عجیب و غریبی به خصوصیت یک کلاهبرداری تازه پرداخته است. داستان از این قرار است که یک فرد نامعلوم به اعضای تیم فوتبال پرسپولیس معرفی میشود و خود را به عنوان یک کارشناس خرید و فروش خودرو معرفی میکند. او وعدههایی عجیب و غریب به بازیکنان این تیم میدهد. این وعدهها شامل تحویل خودروهای خارج از نوبت با قیمتهای بسیار پایین نسبت به بازار میشوند. اعضای تیم پرسپولیس که در جریان این اتفاق قرار میگیرند، به او اعتماد میکنند و مبالغ زیادی را برای تحویل خودروهایی که در واقعیت به ندرت تا دست آنها میرسید، واگذار میکنند.
اما در نهایت، وعدههای کلاهبردار معذور به حقیقت تبدیل نمیشوند و او از فرار میکند. در آخر بازیکنان پرسپولیس تنها چیزی که بدست میآورند، حسرت و افسوس میباشد. آنچه که تبعات این کلاهبرداریها و کیسههای سبکتر بازیکنان پرسپولیس را وادار به اقدامات قانونی نموده است.
مبلغ کلاهبرداری
برخی از بازیکنان تیم پرسپولیس مبالغی تا چند میلیارد تومان را در این کلاهبرداری از دست دادهاند. مبالغ جمع آوری شده به تخمین حدودی ۲۲.۵ میلیارد تومان میرسد. این وقایع تداعیکننده حوادث مشابهی هستند که حدود هفت سال پیش در مورد بازیکنان فوتبال ایران اتفاق افتاد. در آن زمان، یک فرد دیگر نیز با وعدههای فریبنده بازیکنان را فریب داد و مبالغ زیادی از آنها گرفت.
این مقاله تلاش میکند تا به بررسی دقیق تبعات و آسیبهای این وقایع بپردازد. همچنین نگاهی به نقش مقامات و مسئولان ورزشی در پیشگیری از چنین کلاهبرداریهایی بیندازد. آیا این اتفاق نشان دهنده این هست که نیاز هست تا حفاظت از اموال بازیکنان تقویت شود؟
آیا میتواند آموزههایی برای آینده ارائه دهد؟ این موضوعات و سوالات در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.