خطیر دست از این کار ها بردار!
طبق گزارش ورزشی سرمربی آبیها این بار با زبان طعنه و کنایه، انتقاداتی جدی را متوجه مدیریت باشگاه کرد تا هواداران به یک نتیجهگیری متقن برسند: اختلاف بین نکونام و خطیر حلشدنی نیست.
گذشت زمان و جلو رفتن مسابقات لیگ برتر هم به کاهش اصطکاک بین جواد نکونام با مدیرعامل باشگاه استقلال منجر نشده و کماکان تنش بین دو رکن اصلی مدیریت و کادر فنی در بالاترین سطح قرار دارد.
گواه این مدعا کنفرانس خبری جواد نکونام پیش از دیدار با استقلال خوزستان در کمپ مرحوم حجازی بود. جایی که سرمربی آبیها شوخی یا جدی، با تکه و کنایه یا مستقیم و بیپرده مدیریت باشگاه را هدف قرار داد و بابت عملینشدن خواستههایش در تیم اعتراض کرد.
تنشها در مدیریت تیم استقلال
روندی که از زمان حضور علی خطیر بر مسند مدیریت باشگاه استقلال شاهد آن بودیم و جواد نکونام هر بار به دلایل مختلف، مدیریت باشگاه را متوجه انتقادات خود ساخته است. توالی این انتقادات و اعتراضات شاید باعث شود در نگاه اول اینطور بربیاید که نکونام به دنبال بهانهگیری یا فرار رو به جلو است و در عوض سکوت خطیر این گمان را به ذهن مخاطب متبادر کند که این مدیر در سکوت به کار خود ادامه میدهد و سعی کرده بهجای صحبت کردن، در زمین عمل به میدان بیاید و در باشگاه کار کند.
تصوری که البته بخش دوم آن صحیح است و خطیر به جای صحبت کردن، حسابی مشغول کار کردن است، اما نکته اینجاست که دقیقا چه کاری؟ مدیرعامل استقلال که به واسطه برخورداری از تحصیلات مدیریتی در ابتدای حضور در استقلال با اقبال عمومی هواداران مواجه شده بود، روز به روز فاصله بیشتری با جواد نکونام پیدا میکند و بیراه نیست اگر بگوییم او خواسته یا ناخواسته در تعارض با خواستههای کادر فنی قدم برمیدارد.
موضوعی که امروز نکونام در نشست خبری هم از آن صحبت کرد و از صدور مجوز جدایی به آریا برزگر و سینا سعیدیفر به عنوان مثالهای آن نام برد. او همچنین این بار به صراحت از مورد تایید نبودن منتظر محمد صحبت کرد. بازیکنی که به سوژه یکی از عجیبترین اقدامات مدیریتی سالهای اخیر در باشگاه استقلال تبدیل شده است.
درست در روزهایی که استقلال به دلیل پر بودن سقف بودجه قرارداد با محدودیت در جذب بازیکنان جدید همراه بود، در اقدامی شگفتانگیز بدون هماهنگی با سرمربی استقلال بازیکنی خارجی توسط مدیریت باشگاه جذب شد. اتفاقی که البته خطیر تا کنون در مورد آن سکوت کرده و اساسا نیازی به پاسخگویی هم احساس نمیکند.
نکته عجیب دیگر در تعامل بین سرمربی و مدیریت باشگاه استقلال، تناقض جدی در صحبتهای دو طرف است. جایی که مدیریت باشگاه استقلال در طول هفته هر اطلاعرسانی، تاییدیه یا تکذیبیهای را صادر میکند تا در نهایت جواد نکونام با حضور در نشست خبری خط بطلانی روی آن بکشد که جدیدترین مورد آن، موضوع اخراج دستیاران اسپانیایی نکونام از هتل محل اقامت خود به دلیل پرداختنشدن هزینهها بود.
آنچه مشخص است، جواد نکونام به عنوان یکی از بزرگترین چهرههای تاریخ فوتبال ایران با سابقه هفت سال بازی در لالیگا، حضور در دو جام جهانی، چهار جام ملتهای آسیا و در اختیار داشتن رکورد پوشیدن پیراهن تیم ملی و همچنین عقبه استقلالی، کاملا مورد وثوق و اعتماد هواداران استقلال است و کارنامه فنی این سرمربی هم مقبولیت لازم برای تجربه نشستن روی نیمکت آبیپوشان را به او بخشیده است. از این رو مخالفت عملی و آشکار مدیریت باشگاه استقلال با این سرمربی برای طرفداران این تیم قابل هضم نبوده و همین موضوع باعث شده تا در فضای هواداری، خطیر و سایر مدیران باشگاه، آماج انتقادات قرار بگیرند. انتقاداتی که احتمالا از امروز با صحبتهای نکونام مبنی بر دنبال شدن یک هدف مشخص در باشگاه مبنی بر جدا شدن این سرمربی از تیم، زبانه خواهد کشید.
هرچند نمیتوان جواد نکونام یا بازیکنان استقلال را بابت انتقادات گاه و بیگاهشان سرزنش کرد، چرا که در نهایت این گروه پاسخگوی نتایج خواهند بود اما دود این اختلافات به چشم تیم استقلال و دوستدارانش خواهد رفت. موضوعی که ضرورت ورود جدی وزارت ورزش یا سازمان خصوصیسازی به عنوان متولی این باشگاه را طلب میکند.
البته که پر واضح است تعارض منافع و عملکرد سراسر مداخلهجویانه و تسخیرپسندانهی همین دو نهاد در کنار اشکالات اساسی و پایه در نحوه توزیع درآمد حاصله از فوتبال، باعث شده استقلال به عنوان یکی از پرافتخارترین باشگاههای فوتبال آسیا، این روزها در تامین نیازهای اولیه خود وامانده باشد و انتصاب فصلی مدیرانش، استمرار موفقیت را از باشگاه و آرامش خاطر را از هوادارانش بگیرد.