باشگاه فوتبال فولاد خوزستان

باشگاه فوتبال فولاد خوزستان که در ایران با نام مخفف فولاد نامیده می شود. این یک باشگاه فوتبال ایرانی که در سال 1349 در شهر اهواز تاسیس شد. این باشگاه هم اکنون در لیگ برتر فوتبال ایران حضور دارد و مالک آن نیز شرکت فولاد خوزستان می باشد. در ادامه سایت ورزشی با باشگاه فوتبال فولاد خوزستان همراه ما باشید.

 

باشگاه فوتبال فولاد خوزستان

تیم فوتبال فولاد مسابقات خانگی خودش را در استادیوم فولاد آرنا برگزار می کند. آکادمی باشگاه فولاد جزو مهم ترین مرکز کشف و پرورش استعدادهای فوتبال در جنوب و غرب ایران شناخته می شود. این تیم فوتبالیست های معروف و فراوانی را به لیگ برتر و تیم های ملی ایران معرفی کرده است. یکی از برجسته ترین افراد این آکادمی شامل ایمان مبعلی، علی بداوی، حسین کعبی، ابراهیم میرزاپور، جلال کاملی مفرد، بختیار رحمانی، پژمان منتظری، محمد علوی، مهرداد جماعتی، ایوب والی، رشید مظاهری، کاوه رضایی و امین حزباوی می باشد. همچنین این تیم در جام ملت های آسیا 2004 در بازی تیم ملی ایران و کره جنوبی از شش ملی پوش فولاد ، 5 نفر داخل زمین رفتند و با پیروزی 4-3 مسابقه را بردند.

یکی از مهم ترین افتخارات باشگاه دو قهرمانی در لیگ برتر خلیج فارس فصل (84-1383 و فصل 93-1392) و یک قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران (1400 و 1399) و یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی در سوپر جام فوتبال ایران در سال های 1400 و 1384 و همچنین یک نایب قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران در سال 1372 می باشد. تابحال دو بازیکن فوتبال از تیم فولاد بنام های رضا نوروزی و شیمبا توانستند آقای گل لیگ برتر فوتبال ایران شوند.

"</p

تاریخچه و پیشینه فولاد خوزستان:

فولاد خوزستان یک تیم متشکل از کارگران شرکت فولاد خوزستان فعالیت رسمی خودش را در سال 1349 از لیگ دسته چهارم اهواز شروع کردند. در آن زمان پیشرفت و حرفه ای شدن این تیم خیلی کند پیش رفت تا اینکه با صعود در لیگ های مختلف اهواز موفق شد در سال 70 قهرمان اهواز شود و این باشگاه مسیر پیشرفت و حرفه ای شدنش را با سرعت زیادی آغاز نمود. فولاد دو سال بعد یعنی در سال 1372 به لیگ دسته دوم خوزستان صعود کرد و اولین فصل حضور در این لیگ موفق به کسب عنوان قهرمانی شد و به لیگ دسته اول خوزستان راه یافت.

پیشرفت فولادی ها به همین جا ختم نشد و تیم جوان فولاد در اولین فصل در لیگ توانستند فصل را با قهرمانی به اتمام برسانند و جواز حضور در لیگ دسته چهارم ایران را بدست آورد و هیچگاه در این لیگ حاضر نشد چون مالک باشگاه یعنی شرکت فولاد خوزستان در همان سال یعنی 1374 با خرید پروانه تیم پرطرفدار و مردمی جنوب اهواز با مشکلات زیادی روبرو شد و با سقوط به لیگ دسته دوم دست و پنجه نرم می کرد. این تیم امتیاز آن را بدست آورد و تیم خود را به تازگی جواز حضور در لیگ دسته 4 ایران را بدست آورد را جایگزین آن کرد و بدین ترتیب فولاد فصل بعد را در لیگ دسته دوم ایران موسوم به لیگ آزادگان حضور یافت.

"</p

فعالیت در لیگ دسته دوم و اول (۱۳۷۴–۱۳۸۴)

بعد از یک سال حضور در لیگ دوم کشور ، سال 1375 فولاد با مربیگری همایون شاهرخی توانست با کسب عنوان نایب قهرمانی به لیگ آزادگان سطح یک راه یابد. حضور در لیگ اول کشور یکی از افتخارات این تیم بود که آنها بعد از ده سال توانستند در این لیگ حضور یابند زیرا قبل از آن در لیگ دسته چهار محلی بازی می کردند. آنها البته به همین بسنده نکردند و به پیشرفت فوق العاده خود ادامه دادند و چهار سال بعد در اولین دوره لیگ برتر ایران با هدایت وینکو بگوویچ سومی را بدست آوردند.

 

قهرمانی در لیگ برتر خلیج فارس (۱۳۸۳–۱۳۸۴)

تیم در سال 1384 توانست بعد از سال ها فوتبال خوزستان را بر روی زبان ها بیاندازد. تیم با هدایت مربی کروات ملادن فرانچیچ با حضور بازیکنان مطرحی همانند ایمان مبعلی، جلال کاملی مفرد، ناجی بداوی، سید محمد علوی، پژمان منتظری، ابراهیم میرزاپور و…  توانست قهرمان لیگ برتر باشگاه های ایران شود. این کار با شکست تیم های مطرحی همانند استقلال و پرسپولیس در هر دو بازی رفت و برگشت میسر شد.

 

حضور در آسیا و سقوط به لیگ دسته اول (۱۳۸۴–۱۳۸۶)

بعد از این قهرمانی باشگاه فولاد چالش های زیادی را تجربه کرد. با تصویب قانون کاهش بودجه باشگاه های صنعتی کم کم بازیکنان نامدار و مطرح خود را از دست دادند و تیم روند نزولی یافت. در آن زمان ورزشگاه تختی اهواز دچار تعمیرات اساسی شد. بازی های فولاد در ورزشگاه تختی آبادان انجام شد و لطمه های زیادی به این تیم وارد نمود. در این فصل تیم نتوانست حضور موفق در لیگ برتر ایران و لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد و به مقام هشتم لیگ رضایت داد.

تیم با قهرمانی در فصل قبل جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را کسب نموده است. ورزشگاه شهید دستگردی را برای میزبانی بازی های خانگی خودش معرفی نمود. فولاد در نخستین بازی در تهران در مقابل تیم القادسیه با نتیجه پر گل 6-0 پیروز شد. دومین بازی در سوریه با الاتحاد با نتیجه 0-0 مساوی شد. برخلاف دو بازی اول ، فولاد در بازی های بعدی عملکرد ضعیف تری داشت. فولاد در چهار بازی 4 بار شکست خورد تا بعد از القادسیه ، پاختاکور و الاتحاد در جایگاه چهارم قرار گرفت و حذف شد.

"</p

بازگشت به لیگ برتر خلیج فارس و آغاز مدیریت دهکردی (۱۳۸۶–۱۳۹۲)

تیم در فصل 88-1387 با توجه به صدر نشینی قدرتمند در گروه خودش در دو بازی پلی آف با تیم پیام خراسان دو تساوی بدست آورد تا از حضور در لیگ برتر محروم بماند. به دلیل اینکه در آن زمان قانون عدم حضور دو تیم با یک مالکیت در لیگ برتر وجود داشت. تیم سپاهان نوین نمی توانست در مسابقات لیگ برتر شرکت نماید و بدین ترتیب تیم فولاد جایگزین آنها شد و به لیگ برتر صعود نمود. فصل بعد و در اوایل فصل نیز مسعود رضاییان مدیر عامل باشگاه جای خودش را به سیف الله دهکردی داد.

با پایان لیگ هشتم در شرایطی که مجید جلالی با تیم نتایج بسیار خوبی کسب نمود. یکباره لوکا بوناچیچ سابقه هدایت فولاد را در کارنامه خودش داست به عنوان سرمربی تیم فولاد خوزستان در لیگ نهم معرفی شد. دهکردی علاقه زیادی به لوکا داشت و حضور لوکا در خوزستان به رشد و ارتقاء فوتبال خوزستان کمک نمود.

با شروع مسابقات تیم تحت هدایت لوکا بوناچیچ دور از تصور ظاهر شد. این تیم در پایان هفته هشتم با چهار امتیاز در قعر جدول قرار داشت. لوکا بوناچیچ در پایان هفته هشتم و با استعفای او دوباره جلالی سرمربی تیم شد. مجید جلالی بازگشت و سه فصل سرمربی فولاد بود تا در وسط های هفته های فصل 91-1390 پسرفت نمود. در حالی که تیم تا هفته بیست و پنجم با کسب نتایج قابل قبول در جایگاه ششم جدول لیگ برتر قرار گرفت. در 9 هفته بعد بدون کسب حتی یک پیروزی و کاهش به رتبه 14 فصل را تمام کرد. نتایج زمینه ساز تغییر دیگر در کادر فنی شد و اینبار فرکی به جای جلالی آمد.

 

قهرمانی در لیگ برتر خلیج فارس (۹۳–۱۳۹۲)

تیم فولاد در سال 1393 با مربیگری حسین فرکی دومین بار قهرمان لیگ برتر ایران شد. در فصل 93-1392 تکلیف قهرمانی اش به آخرین هفته مسابقات کشیده شد. تیم فولاد با شکست تیم گسترش فولاد تبریز با نتیجه 1-0 با پیشی گرفتن تیم نفت تهران دومین قهرمانی در لیگ برتر خلیج فارس دست یافت. تک گل تیم را در این مسابقه مهرداد جماعتی در دقیقه 37 به ثمر رساند.

"</p

قهرمانی در جام حذفی (۱۳۹۹–۱۴۰۰)

فولاد با مربیگری جواد نکونام یک تیم متفاوت و قدرتمند شد. آنها توانستند در اولین فصل حضور جواد سهمیه آسیا را بدست بیاورند و بعد از شش سال دوباره برای چهارمین بار وارد لیگ آسیا شوند. در فصل دوم مربیگری جواد این تیم با توجه به پنجره نقل و انتقالات بسته شده توانست با بازی خوب و منظم در جام حذفی با کنار زدن تیم های سپاهان و استقلال در بازی پایانی قهرمان جام حذفی شوند و باعث خوشحالی فراوان مردم خوزستان شد. در نتیجه فولاد برای پنجمین بار به آسیا صعود کرد.

 

قهرمانی در سوپر جام (۱۴۰۰)

تیم فولاد خوزستان با مربیگری جواد نکونام در ورزشگاه شهید قاسم سلیمانی در شهر سیرجان توانست با نتیجه 1-0 پرسپولیس را شکست دهد و فاتح سوپرجام شد. تک گل این بازی را موسی کولیبالی در دقیقه 18 به ثمر رساند. این اولین جزو قهرمانی فولاد در سوپرجام بود که دیگر حضور آنها در سوپرجام در سال 84 بود که با باخت آنها در مقابل تیم صبا همراه شد.

نماد باشگاه فولاد

نماد و رنگ تیم فولاد خوزستان:

لوگوی شرکت فولاد خوزستان در ابتدا نماد باشگاه بوده است. نام و نماد باشگاه از بنیان گذار آن یعنی شرکت فولاد خوزستان گرفته شده است. نماد شرکت فولاد نماد با معنی که با فرایند تولید فولاد ارتباط دارد. رنگ‌های به‌کاررفته در نماد شرکت فولاد خوزستان نشان دهنده رنگ فولاد در دماهای متفاوت بوده و تداعی‌کننده روند سرد شدن فولاد است. ابتدای فعالیت باشگاه، نماد شرکت بر روی پیراهن تیم چاپ شد و بعد از مدتی باشگاه صاحب لوگوی اختصاصی شد.

در طول فعالیت باشگاه نماد تیم بارها تغییر یافت و طرح کلی آن البته حفظ شد. در نگاه کلی در نیمه بالایی نماد شرکت کاملا مشهود است و در نیمه پایین نیز ماهیت ورزشی آن مشخص است. تنها تغییر مهم در طول زمان نماد باشگاه نام نقش بسه بر آن است که در ابتدا FC Foolad بوده و هم‌اکنون FOOLAD FC می‌باشد. پس از قهرمانی فولاد در سال ۱۳۸۴ یک ستاره طلایی رنگ در بالای آرم باشگاه روی پیراهن تیم نقش بست؛ اما در برند ثبت شدهٔ باشگاه اعمال نگردید. بنابرین در لوگوی رسمی باشگاه ستاره‌ای وجود ندارد.

"</p

لباس تیم فولاد خوزستان:

رنگ های لباس تیم فولاد بر اساس نماد باشگاه می باشد. رنگ های اصلی لباس های تیم در ابتدا قرمز ، زرد ، سیاه و نارنجی می باشد. امروزه در لباس های تیم رنگ نارنجی دیده نمی شود و سفید جایگزین آن شده است. در سال های شروع لیگ خلیج فارس، فولاد با لباس زرد و قرمز (لباس اول) و لباس سیاه با جزئیات لباس دوم(زرد) به میدان می رفت. با گذشت زمان استفاده از رنگ زرد کمتر شد به طوری که سال های اخیر از طرف روزنامه به تیم سرخپوشان اهوازی لقب گرفت. امروزه فولاد با لباس قرمز با جزئیات زرد حضور می یابد(لباس اول) و همچنین لباس سیاه با جزئیات قرمز (لباس دوم) در میدان ها حضور می یابد. همچنین لباس سوم این تیم، سفید و با جزئیات قرمز می‌باشد.

 

 

هواداران تیم فولاد:

در گذشته هواداران فوتبال در اهواز به دو بخش طرفداران فولاد و استقلال اهواز تقسیم بندی شد. تقریبا عوامل جغرافیایی در آن دخیل بود و با سقوط تیم استقلال اهواز و نبود آن در سطح اول فوتبال کشور حالا دیگر شهر اهواز یا حتی استان خوزستان به طور کلی در اختیار فولاد قرار می گرفت. حالا فولاد جزو پرطرفدارترین باشگاه استان خوزستان بود که بلکه پرطرفدارترین باشگاه جنوب ایران بود. پرتماشاگرترین بازی خانگی فولاد، را می‌توان، بازی برگشت این تیم مقابل السد قطر در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا دانست؛

در این دیدار کل ظرفیت ۵٠ هزار نفری ورزشگاه غدیر اهواز پر شده بود و جمعیت کثیری از علاقمندان به این تیم در بیرون از ورزشگاه حضور داشتند. اکنون که دیدارهای خانگی فولاد در ورزشگاه اختصاصی این تیم یعنی فولاد آرنا برگذار می‌شود، امکان حضور بیش از جمعیت ٣۶،۶٠٠ نفر(ظرفیت ورزشگاه) وجود ندارد که البته اکثر دیدارهای مهم، هواداران این تیم ظرفیت این ورزشگاه را کاملا پر می‌کنند. در جدول زیر آمار حضور حامیان تیم فولاد در ورزشگاه را در دوره‌های مختلف لیگ برتر مشاهده می‌کنید.

ورزشگاه خانگی

ورزشگاه خانگی

ورزشگاه شهدای فولاد خوزستان ، ورزشگاه تختی اهواز، ورزشگاه غدیر اهواز، و ورزشگاه ۵۰۰۰ نفری فولاد خوزستان

فولاد آرنا، ورزشگاه اختصاصی فولاد است.

ورزشگاه شهدای فولاد یا فولاد آرنا ورزشگاه اختصاصی باشگاه فولاد خوزستان است. این ورزشگاه در 22 آبان 1397 با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان به طور رسمی افتتاح شد. این ورزشگاه مدرن ترین ورزشگاه حال حاضر ایران می باشد. در ورزشگاه فولاد آرنا پیست تارتان وجود ندارد و تماشاگران به بازیکنان نزدیک هستند و روند کاملا حرفه ای و جایگاه سازی تماشاگران فوتبال اروپا مورد تبعیت قرار گرفت. نورافکن‌های ورزشگاه روی لبه‌های سقف کار گذاشته شده‌است و برخلاف دیگر ورزشگاه‌های کشور این ورزشگاه بدون دکل برای پرتو افکن‌هایش است. کامل‌ترین سازه سقفی در این ورزشگاه وجود دارد تا در اکثر لحظات روز، کمترین مجاورت با آفتاب وجود داشته باشد. همچنین نور پروژکتورها معادل ۲۸۰۰ لوکس است که بهترین در ایران است.

 

آکادمی فوتبال

آکادمی فوتبال باشگاه فولاد خوزستان در سال 1379 با هدف کشف و پرورش جوانان مستعد خوزستانی تاسیس شد. هم اکنون آکادمی فولاد بیش از 400 بازیکن و 34 مربی را در رده های مختلف پایه دارا می باشد. باشگاه فولاد از معدود باشگاه‌های فوتبال ایران است که در تمامی رده‌های پایه حضور جدی دارد. توجه به رده‌های پایه و بازیکنانی که آینده فوتبال استان و کشور را رقم می‌زنند همواره از اهداف و سیاست‌های کلان باشگاه فولاد بوده و عنوان‌های زیادی که در طی سال‌های اخیر به دست آمده و بازیکنان فراوانی که به تیم‌های ملی مختلف کشور تحویل داده شده گواه این موضوع است.

عزیزالله محمدی در برنامه وقت اضافه تلویزیون ایران اعلام کرد باشگاه فولاد تنها باشگاه ایرانی است که بیش از ۳۰ درصد بودجه سالانه خود را به آکادمی فوتبال اختصاص داده‌است و از این جهت برترین باشگاه ایران است. باشگاه فولاد در رده‌های امید، جوانان، نوجوانان و نونهالان صاحب تیم فوتبال می‌باشد که همگی این تیم‌ها در لیگ برتر کشوری حضور دارند و از مدعیان به‌شمار می‌آیند. همچنین باشگاه در رده‌های زیر ۱۱ سال و زیر ۱۲ سال دارای مدرسه فوتبال است.

"</p

در فصل ۹۰_۱۳۸۹ نونهالان فولاد قهرمان کشور شدند، نوجوانان فولاد عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کردند و تیم‌های امید و جوانان فولاد خوزستان نیز به مقام سومی مسابقات لیگ برتر کشور دست یافتند. بر این اساس، باشگاه فولاد خوزستان تنها باشگاهی در کشور بود که در هر چهار رده سنی روی سکو رفت. آکادمی فولاد در سه فصل اخیر از لحاظ تحویل بازیکن به تیم‌های ملی نیز در رده اول باشگاه‌های ایران قرار دارد.

 

افتخارات

کشوری

  • لیگ برتر ایران
    • 1 قهرمانی(۲) : ۸۴–۸۳، ۹۳–۹۲
    • 3 سوم(۳) : ۸۱–۸۰، ۸۳–۸۲، ۹۹–۹۸
  • جام حذفی ایران
    • 1 قهرمانی(۱) : ۱۴۰۰–۱۳۹۹
    • 2 نایب قهرمان(۱) : ۱۳۷۲
  • سوپر جام ایران
    • 1 قهرمانی(۱) : ۱۴۰۰
    • 2 نایب قهرمان(۱) : ۱۳۸۴

 

کادر فنی

سمت ملیت نام
سرمربی ایران علیرضا منصوریان
سرپرست ایران سید محمد علوی
مربیان ایران محمد خرمگاه
ایران حسین کاظمی
ایران احمد آل‌نعمه
ایران مرتضی بچاری
ایران علی دهقان
اسپانیا مانوئل بناونته گونسالس
مربی دروازه‌بان‌ها ایران نادر غبیشاوی
پزشک ایران اکبر مرادی
مربی بدنساز اسپانیا رائول لوپس مارین

 

مربیان پیشین

نام ملیت سال توضیحات
همایون شاهرخی ایران ۱۳۷۶–۱۳۷۵ اولین راهیابی به لیگ آزادگان
لفته سه‌برادران ایران ۱۳۷۷–۱۳۷۶
مجید باقری‌نیا ایران ۱۳۷۸–۱۳۷۷
وینگو بگویچ کرواسی ۱۳۸۲–۱۳۷۸ اولین مربی خارجی
لوکا بوناچیچ کرواسی ۱۳۸۳–۱۳۸۲
ملادن فرانچیچ کرواسی ۱۳۸۵–۱۳۸۳ اولین قهرمانی درسطح اول ایران
نناد نیکولیچ کرواسی ۱۳۸۵ موقت
محمد مایلی‌کهن ایران ۱۳۸۶–۱۳۸۵
عبدالله ویسی ایران ۱۳۸۶ موقت
نناد نیکولیچ کرواسی ۱۳۸۶ موقت
آگوستو ایناسیو پرتغال ۱۳۸۷–۱۳۸۶ اولین مربی خارجیغیر کروات
گیلرمو فارینا پرتغال ۱۳۸۷ موقت
مجید جلالی ایران ۱۳۸۸–۱۳۸۷
لوکا بوناچیچ کرواسی ۱۳۸۸
مجید جلالی ایران ۱۳۹۱–۱۳۸۸
حسین فرکی ایران ۱۳۹۳–۱۳۹۱ دومین قهرمانی
دراگان اسکوچیچ کرواسی ۱۳۹۵–۱۳۹۳
نعیم سعداوی ایران ۱۳۹۶–۱۳۹۵
سیروس پورموسوی ایران ۱۳۹۷–۱۳۹۶
ایلی استن رومانی ۱۳۹۷ موقت
عزیز فریسات ایران ۱۳۹۷ موقت
افشین قطبی ایران ۱۳۹۸–۱۳۹۷
جواد نکونام ایران ۱۴۰۰–۱۳۹۸ قهرمانی در جام حذفی
عبدالله ویسی ایران ۱۴۰۰
جواد نکونام ایران ۱۴۰۰–۱۴۰۱ قهرمانی در سوپرجام
حمیدرضا رجبی ایران ۱۴۰۱ موقت
علیرضا منصوریان ایران ۱۴۰۱–

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *