باشگاه فوتبال منچستر یونایتد

باشگاه فوتبال منچستر یونایتد یکی از باشگاه های حرفه ای فوتبال در لیگ برتر انگلیس می باشد. این باشگاه در سال 1878 با نام باشگاه نیوتون هیث تاسیس شد. در ادامه سایت ورزشی به بررسی کامل باشگاه من یونایتد و تاریخچه ، افتخارات ، بازیکنان قدیمی و جدید و … می پردازیم.

 

تاریخچه باشگاه منچستریونایتد

تیم منچستر یونایتد در سال 1878 توسط شرکت راه آهن لانکشایر و یورکشایر بنام نیوتون هیث تاسیس شد. در ابتدا این باشگاه فقط با تیم های شرکت راه آهن دیگر بازی انجام می داد. اما در 20 نوامبر 1880 اولین بازی رسمی خود را در مقابل بولتون واندرز انجام داد. تیم سابق نیوتون هیث در این بازی ها لباس سبز طلایی می پوشید. تیم از سال 1888 به عضویت لیگ محلی کوچک در آمد. لیگ محلی بعد از یک سال منحل شد و آنها در لیگ دیگر بنام اتحاد فوتبال حضور پیدا کردند.

تاریخچه باشگاه منچستریونایتد

سه فصل بعد این لیگ با لیگ برتر فوتبال ادغام شد. تیم از فصل 93-1892 کار خودش را در لیگ دسته اول آغاز نمود. در آن زمان تیم از شرکت راه آهن استقلال پیدا کرد و با پسوند LYR از نام این تیم حذف شد و بعد فقط دو فصل به باشگاه دسته دوم سقوط نمود. در ژانویه 1902، باشگاه با بدهی 2،670 پوند (معادل 210،000 پوند در سال 2011 میلادی) ورشکسته شد. هری استفورد، کاپیتان تیم 4 تاجر از جمله جان هنری دیویس (که رئیس باشگاه شد) را یافت که حاضر شدند هر کدام 500 پوند در باشگاه سرمایه گذاری کنند و تیم را نجات دهند.

 

ادامه تاریخچه تیم منچستر:

در 24 آوریل 1902 باشگاهی بنام منچستریونایتد شکل رسمی به خودش گرفت. ارنست منگال سرمربی که تیم را در سال 1903 تحویل گرفت و آنها موفق به نایب قهرمانی در لیگ دسته دوم در سال 1906 شدند و به لیگ دسته اول راه پیدا کردند. این تیم در 1908 توانست اولین بار لیگ دسته اول را فتح کند و اولین قهرمانی منچستر یونایتد در لیگ به حساب می آید. در شروع فصل بعد یونایتد به عنوان قهرمان جام خیریه خلیج فارس دست یافت. در پایان فصل نیز اولین بار جزو قهرمان جام حذفی انگلیس شد. منچستر سال 1911 بار دیگر جزو قهرمان لیگ دسته اول شد. در پایان آن فصل منگنال منچستر را ترک کرد و به من سیتی رفت.

تاریخچه باشگاه منچستریونایتد

عملکرد ضعیف منچستر در سال های 1922:

سال 1922 بعد از شروع دوباره لیگ های فوتبال بعد از توقف سه ساله به علت جنگ جهانی اول ، باشگاه به دسته دوم سقوط کرد. منچستر در سال 1925 دوباره به لیگ دسته اول برگشت و در سال 1931 دوباره به دسته دوم رفت و به باشگاه یویویی تبدیل شد. در آن سال، منچستر یونایتد ضعیف ترین نتیجهٔ تاریخ خود را گرفت و در لیگ دسته دوم در رتبهٔ بیستم قرار گرفت. در اکتبر 1927، جان هنری دیویس درگذشت. باشگاه بار دیگر در آستانهٔ ورشکستگی قرار گرفت، ولی در دسامبر 1931، جیمز گیبسون در باشگاه سرمایه گذاری کرد و اداره باشگاه را در دست گرفت.

در فصل 39–1938، یک سال قبل از شروع جنگ جهانی دوم، باشگاه کار خود را در لیگ دسته اول در رتبه چهاردهم به پایان رساند. در طول جنگ جهانی دوم، منچستر یونایتد وارد مسابقات لیگ جنگ و جام جنگ شد، ولی در سال 1941، الدترافورد، در طول بمباران آلمانی ها، به شدت ویران شد و تا سال 1949 به صورت کامل بازسازی نشد.

تاریخچه باشگاه منچستریونایتد

 

رکوردهای باشگاه

بیشترین بازی: رایان گیگز (963)

بهترین گلزن: وین رونی (250)

 

تاریخچه اولیه منچستر یونایتد

منچستر به دلیل سیل کارگرانی که از بخش های مختلف جزایر بریتانیا به آن وارد می شدند یکی از سریع ترین شهرهای در حال رشد زمان انقلاب صعنتی بود. منچستر از یک شهر نسبتا کوچک در ابتدای قرن 19 ، به جمعیت 1 میلیون نفر در سال 1900 تبدیل شد و جزو بزرگترین شهرهای اروپا نام گرفت. این شرایط فوق العاده عالی برای چنین شهری در انگلیس باعث شد تا یک باشگاه فوتبال از آن خودنمایی کند. ورزش در هر حال در تاریخ اولیه تا حد زیادی تحت سلطه کارگران قرار داشت. این باشگاه بعدها نام منچستریونایتد را به خود گرفت و در سال 1878 با نام نیوتون هیث L&YR تاسیس شد. دلیل قرار گرفتن L&YR در نام این تیم این بود که بازیکنان آن در شرکت راهآهن لنکشایر (L) و یورکشایر (YR) کار می کردند.

تاریخچه باشگاه منچستریونایتد

تیم منچستر:

این تیم برای اولین بار در سال 1892 در لیگ فوتبال بازی کرد (آنها نباید با باشگاه فوتبال منچستر که در سال 1860 تاسیس شد و در دهه 1870 قبل از تغییر ماهیت به ورزش راگبی در جام حذفی بازی کردند، اشتباه گرفته شوند). اما بعد از دو سال سقوط کردند. سپس گروهی از تجار محلی نقش و مسئولیت های باشگاه را برعهده گرفتند و آنها را در سال 1902 منچستریونایتد نامگذاری کردند. این باشگاه جدیدا تغییر نام داده و در سال 1908 تحت هدایت ارنست منگنال فاتح لیگ برتر انگلستان شد.

اولین جام حذفی آن ها نیز سال بعد به دست آمد. سپس تیم در سال 1910 به استادیوم فعلی یعنی الد ترافورد نقل مکان کرد. پس از جنگ جهانی دوم، این باشگاه شاهد یک دوره طولانی با انتصاب مت بازبی در سال 1945 بود. این رهبر بلندپرواز، باشگاه را کاملا تغییر داده و اعتقاد زیادی به جوانان نشان داد. موفقیت این استراتژی سرانجام ثابت شد. تیم تحت هدایت مت بازبی در فصل های 1955-56 و 1956-57 فاتح لیگ شد. میانگین سنی این تیم در اولین قهرمانی 21 سال بود و آن ها را تبدیل به جوان ترین تیم فاتح لیگ فوتبال در تاریخ کرد. در پی این اتفاق به آن ها لقب “بچه های بازبی” داده شد.

سقوط هواپیمای باشگاه منچستریونایتد

سقوط هواپیمای تیم منچستر

در تاریخ 6 فوریه 1958 یکی از تاریک ترین دوران تاریخی تیم منچستریونایتد سپری شد. بعد از بازی مقابل ستاره سرخ بلگراد در جام اروپا ، تیم یونایتد یا شیاطین سرخ باید با پرواز به سمت انگلستان به خانه می رفت که یک فاجعه بدی رخ داد. هواپیما بعد از سوخت گیری در مونیخ ، در مسیر سقوط قرار گرفت و هشت بازیکن و سه نفر از کادر تیم کشته شدند. اما مربی تیم سر مت بازبی از سقوط این هواپیما جان سالم به در برد و در نهایت نیز یک تیم بزرگ دیگری ساخت که قهرمانی های زیادی بدست آورد و در طول زمان شاهد پیروزی هایش بود.

تیم منچستر

تغییرات کادر فنی

سپس بعد از آن تیم تحت رهبری تامی دوچرتی قرار گرفت که موفقیت های زیادی کسب نمود. با این حال در سال 1977 دیو سکستون کاملا محتاطانه رفتار می کرد و جایگزین دوچرتی شد. در سال 1981 نیز رون اتکینسون هدایت این باشگاه را برعهده گرفت.

 

دوران الکس فرگوسن

در سال 1986 نیز باشگاه الکس فرگوسن را به عنوان سرمربی تیم انتخاب نمود. البته باید بدانیم که اولین سال های مربیگری الکس تا زمانی که تیم در جام اتحادیه فوتبال انگلستان در سال 1990 به قهرمانی رسید کاملا سخت بود. در زمان فرگوسن این باشگاه 38 عنوان معتبر از جمله قهرمانی لیگ را بدست آورد. منچستر اولین بار در سال 1994 با قهرمانی همزمان لیگ و جام حذفی دبل نمود. سپس بعد از قهرمانی در جام حذفی، لیگ برتر و لیگ قهرمانان اروپا همزمان در فصل 99 / 1998 ، این باشگاه به اولین باشگاه انگلیسی فاتح سه گانه تبدیل شد.

این تیم روند فوق العاده ای را با شکست پالمیراس در فینال و قهرمانی در جام باشگاه های جهان ادامه داد. یونایتد در طول دوره 1999 تا 2001 سه عنوان متوالی لیگ را بدست آورد. یکی از عجیب ترین رکوردهای این تیم در فصل 1999 تا 2000 به دست آمد که با فاصله 18 امتیازی با تیم دوم فاتح لیگ شد.

تیم منچستر

شروع مالکیت گلیزرها و تجاری سازی یونایتد

در بین سال های 2003 تا 2005 تاجر آمریکایی بنام مالکوم گلیزر به اندازه کافی سهام باشگاه را خریداری کرد تا صاحب جدید منچستر یونایتد شود. مالکیت جدید در بین هواداران اما چندان بازخورد مناسبی نداشت. با توجه به آشفتگی بحث برانگیز تصاحب خانواده گلیزر ، تیم همچنان جزو یکی از تیم های بزرگ به رشد خودش ادامه داد. در حالی که سنت قدیمی خودش را حفظ کرد و پایگاه هواداری بین المللی زیادی داشت. این باشگاه در فصل 2013 – 2014 جزو دومین باشگاه پردرآمد دنیا با حدود 518 میلیون یورو شناخته شد.

تیم از سال 2015 به عنوان سومین باشگاه با ارزش دنیای فوتبال شناخته می شود. باشگاه در بازاریابی برند خودش نیز در بسیاری از زمینه ها هوشمندانه عمل کرد. منچستر یونایتد جزو موفق ترین تیم های فوتبالی دنیا در زمینه درآمدزایی با محصولات و نام برند خودش است.

دوران الکس فرگوسن

دوران پسا فرگوسن: دوره افت

وقتی که الکس فرگوسن برای همیشه از پست خودش به عنوان سرمربی تیم فوتبال یونایتد کنار رفت، تیم دچار افت زیادی شد. هیچ کدام از مربیان بعد از فرگوسن یعنی دیوید مویس، رایان گیگز و لوئیس ون خال معروف در نقش سرمربیان منچستر نتوانستند موفقیت های او را تکرار کنند. در ادامه نیز خوزه مورینیو در فصل 2017 / 2016 با قرارداد سه ساله به عنوان سرمربی جدید انتخاب شد. با حضور مورینیو باشگاه تا حد زیادی توانست موفقیت هایی کسب کند. در تورنمنت لیگ اروپا به قهرمانی رسید و حتی بهترین عنوان خودش در لیگ برتر را بعد از رفتن سر الکس فرگوسن بدست آورد. اما مورینیو در فصل سوم نیز نتوانسته بود انتظارها را برآورده کند و در میانه فصل جاری خود کار به یکی از شاگردان فرگوسن یعنی اوله گونار سولشر داد.

سولسشر جوان توانست تیم را تا حد زیادی بازیاب یکند و حتی توانست با پیروزی دراماتیک بر پی اس جی فرانسه راهی مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا شود. اما باز هم موفق به کسب سهمیه مهمترین تورنمنت باشگاهی اروپا برای فصل بعد نشد. اولگونار سولسشر در فصل نقل و انتقالات تابستان رویکردی در راستای جوان سازی اتخاذ نمود و با توجه به اینکه نتایج تیم مورد رضایت کامل هواداران نبود. اما روند رو به رشد و خریدهای هوشمندانه و موثر باعث شکوفایی تیم شد.

لوگو منچستر یونایتد

لوگو تیم

در لوگو منچستر و در بخش بالایی سپر داخلی لوگو کشتی را نشان می دهد که در حقیقت از لباس نیروی محافظان شورای شهر منچستر سرچشمه می گیرد. پایینتر از کشتی نقاشی بزرگتر از شیطان وجود دارد. پایین تر از کشتی، نقاشی بزرگتری از شیطان وجود دارد – شیطان اولین بار در سال 1970 بر روی لوگو ثبت شد. همچنین یک تغییر جزئی در سال 1998 به این صورت انجام شد که عنوان باشگاه فوتبال از بنر پایینتی حذف شد. در عوض بنرها تنها عنوان منچستر یونایتد را منشر نمودند.

 

مدل کسب و کار باشگاه

باشگاه یونایتد کار خودش را به عنوان یک بخش گزارش دهی و عملیاتی ورزشی حرفه ای اجرا و مدیریت نمود. این تیم درآمد خودش را از طریق سه بخش اصلی تجاری ، حق پخش و درآمدهای حاصله در روز بازی بررسی می کند.

تیم من یونایتد

تجاری

در بخش درآمد تجاری، این باشگاه برند جهانی خود را از طریق سه جریان درآمدی ایجاد کرده است:

1 . اسپانسری

2. خرده فروشی، کالاهای تجاری، مجوز پوشاک و محصول

3 . موبایل و محتوا.

 

1 – درآمد زایی منچستر از طریق اسپانسری

تیم منچستر ارزش برند جهانی و جامعه طرفداران خود را از طریق روابط بازاریابی و حمایت مالی از سمت شرکت های بین المللی و منطقه ای در سراسر دنیا کسب نموده است. برای نفوذ بهتر قدرت برند، این باشگاه یک استراتژی حمایتی جهانی منطقه ای را توسعه بخشید. درآمد اسپانسری به ترتیب 173 ، 173 و 171.5 میلیون پوند برای هر یک از سال های 2019 ، 2018 و 2017 در پایان سال مالی در ژوئن بود.

تیم من یونایتد

2 – درآمد زایی منچستر از طریق خرده فروشی، کالاهای تجاری، پوشاک و سایر محصولات

باشگاه منچستر به فعالیت هایی نظیر فروش پوشاک ورزشی ، تمرینی و سایر پوشاک ها با نام تجاری منچستر یونایتد به صورت جهانی مشغول شد. علاوه بر این سایر محصولات دارای مجوز فروش هستند و از لیوان های قهوه گرفته تا روپوش تختخواب همگی دارای علامت تجاری باشگاه هستند. این محصولات از طریق مراکز خرده فروشی معتبر منچستر یونایتد و پلتفرم های تجارت الکترونیکی و همچنین کانال های توزیع عمده فروشی ” منچستر یونایتد” توزیع می شوند. در این بخش منچستر یونایتد به ترتیب 102.1 ، 102.8 و 104 میلیون پوند درآمد برای هر یک از سال های 2019 ، 2018 و 2017 در پایان سال مالی در ژوئن کسب کرد.

 

3 – درآمد زایی منچستر از طریق حق پخش

باشگاه از پخش محتوای فوتبال نیز مستقیما درآمد کسب می کند و غیر مستقیم نیز از طریق افزایش جهانی شرکای تجاری بهره می برد. درآمد حق پخش از لیگ برتر رقابت های باشگاهی یوفا و رقابت های دیگر می باشد. کانال تلویزیونی سراسری باشگاه ؛ MUTV ، برنامه های منچستر یونایتد را در بیش از 56 کشور در سراسر جهان پخش می کند. پخش، باشگاه همچنین یک برنامه اشتراکی تلفن همراه از فصل 2016/2017 راهاندازی کرد که از 30 ژوئن 2019 در بیش از 167 کشور در دسترس بوده است.

برای تور پیش فصل سال 2018 نیز در چهار پلتفرم راه اندازی شد تا طرفداران را قادر به تماشا و اشتراک مطالب در پلتفرم های بیشتر نظیر آمازون فایر، تلویزیون اپل، روکو و ایکس باکس کند. درآمد حق پخش در بعضی موارد با توجه به جوایز دریافت شده توسط باشگاه از مسابقات مختلف، تغییر در میزان پول جایزه در دسترس و عملکرد تیم اول در رقابتهای مختلف، سال به سال متفاوت خواهد بود. درآمد حق پخش منچستر یونایتد به ترتیب 241.2 ، 204.2 و 194.1 میلیون پوند برای هر یک از سال های 2019 ، 2018 و 2017 در پایان سال مالی در ژوئن بود.

 

تاریخچه ورزشگاه اولدترافورد

تاریخچه ورزشگاه اولدترافورد

در سال 192 با تغییر نام باشگاه از نیوتون هیث به منچستریونایتد ، مدیران وقت تلاش کردند که یک ورزشگاه خانگی جدیدی بسازند. در نهایت نیز در سال 1909 باشگاه منچستر اقدام به ساخت ورزشگاه جدیدی بنام اولدترافورد کرد. این استادیوم در شهر زیبای منچستر انگلیس ساخته شد. بعد از یک سال از شروع فرآیند تاسیس این استادیوم، در نهایت سال ۱۹۱۰ ورزشگاه اولدترافورد تاسیس شد و به عنوان بازی افتتاحیه نیز باشگاه لیورپول در برابر منچستر یونایتد قرار گرفت. لقب این استادیوم تئاتر رویاها است که سر بابی چارلتون بازیکن اسبق و منچستر یونایتد که یکی از بهترین بازیکنان تاریخ نیز به حساب می آید، این لقب را به ورزشگاه اولدترافورد داده است.

طراحی این استادیوم بسیار جذاب است و زیر چمن این ورزشگاه سیستم های گرمایشی وجود دارد تا از یخ زدن چمن در فصل سرد سال جلوگیری کند. این امکان را به بازیکنان می دهد تا در شرایط سخت آب و هوایی نیز نگرانی بابت یخ زدن چمن نداشته باشند. یکی دیگر از جذاب ترین بخش های این استادیوم ورودی آن است که در آن شاهد مجسمه جرج بست، دنیس لا و بابی چارلتون هستیم که هر سه این افراد از بزرگترین بازیکنان تاریخ منچستر یونایتد به حساب می آیند.

تاریخچه ورزشگاه اولدترافورد

ظرفیت ورزشگاه الدترافورد

سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷: بیش از ۷۶هزار نفر

تاریخچه ورزشگاه اولدترافورد

لباس اول و دوم و سوم تیم منچستر یونایتد:

لباس اول منچستری ها برای فصل 2024-2023 توسط آدیداس طراحی شد. پیراهن اول جدید در زمینه رنگ قرمز به همراه یک پترن محو که تلفیقی از نشان رز لنکستر و احتمالا المان هایی برگرفته از استادیوم اولد ترافورد است ارائه شده است. یقه، سه خط روی شانه و نوار کناره ها و لبه پشتی به رنگ مشکی است و دو خط باریک قرمز و سفید در لبه یقه به چشم می خورد.

لباس اول منچستر یونایتد

پیراهن دوم جدید با ترکیب رنگی تقریبا بی سابقه در تاریخ باشگاه منچستریونایتد در زمینه به رنگ سبز یشمی تیره همراه با نوارهای سفید با یک خط قرمز در میان آنها ارائه شده است.

لباس اول منچستر یونایتد

لباس دوم منچستر یونایتد
لباس دوم منچستر یونایتد

لباس سوم منچستر یونایتد

مشخصات تیم منچستر یونایتد

لقب : شیاطین سرخ
بنیانگذاری : کارگران راه‌آهن در سال ۱۸۷۸ با نام نیوتون هیث
ورزشگاه : الدترافورد
گنجایش : ۷۶٬۲۱۲
مدیرعامل : ژول و آورام گلیزر
سرمربی : سر الکس فرگوسن
وب سایت : manutd.com

 

 

بازیکن برتر باشگاه منچستر یونایتد

20) مارک هیوز (1986-1980 و 1995-1988)

19) نمانیا ویدیچ (2006 تا 2014)

18) ریو فردیناند (2002 تا 2014)

17) اوله گونار سولسشر (1996 تا 2007)

16) دیوید بکهام (1992 تا 2003)

15) گری نویل (1992 تا سال 2011)

14) بیل فولکس (1951 تا 1970)

13) راجر بیرن (1951 تا 1958)

12) وین رونی (2004 تا به ۲۰۱۷)

11) پیتر اشمایکل (1991 تا 1999)

10) برایان رابسون (1981 تا 1994)

9) کریستیانو رونالدو (2003 تا 2009)

8) پل اسکولز (1992 تا 2011 و 2012 تا 2013)

7) روی کین (1993 تا 2005)

6) دانکن ادواردز (1953تا 1958)

5) اریک کانتونا (1992 تا 1997)

4) دنیس لاو (1962 تا 1973)

3) جورج بست (1963 تا 1974)

2) رایان گیگز (1992 تا 2014)

1) سر بابی چارلتون (1956 تا 1973)

بهترین گلزنان تاریخ باشگاه منچستر یونایتد

بهترین گلزنان تاریخ باشگاه منچستر یونایتد

1 وین رونی ۲۵۳ گل  ۵۵۹ بازی

۲ سر بابی چارلتون ۲۴۹ گل  ۷۵۸بازی

۳ دنیس لاو ۲۳۷ گل  ۴۰۴بازی

۴ جک راولی ۲۱۱ گل ۴۲۴ بازی

۵ جورج بست ۱۷۹ گل ۴۷۰بازی

۶ دنیس وایولت ۱۷۹ گل ۲۹۳بازی

۷ رایان گیگز ۱۶۸ گل ۹۶۳بازی

۸ جو اسپنس ۱۶۸ گل ۵۱۰ بازی

۹ مارک هیوز ۱۶۳ گل ۴۶۷ بازی

۱۰ پل اسکولز ۱۵۵ گل ۷۱۸ بازی

۱۱ رود فان نیستلروی ۱۵۰ گل ۲۱۹بازی

۱۲ استن پیرسون ۱۴۸گل ۳۴۳ بازی

۱۳ دیوید هرد ۱۴۵ گل ۲۶۵ بازی

۱۴ تامی تیلور ۱۳۱گل ۱۹۱بازی

۱۵ برایان مک کلیر ۱۲۷گل ۴۷۱بازی

۱۶ اوله گونار سولشر ۱۲۶گل ۳۶۶بازی

۱۷ اندی کول ۱۲۱گل ۲۷۵بازی

۱۸ کریستیانو رونالدو (تا پایان فصل۲۰۲۲)۱۱۸ گل ۲۹۲ بازی

۱۹ سندی ترنبال ۱۰۱گل ۲۴۷بازی

۲۰ جورج وال ۱۰۰گل ۳۱۹بازی

 

قهرمانی های منچستر یونایتد

 

قهرمانی های منچستر یونایتد

 

لیگ برتر :

20 بار قهرمانی در سال های :1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11, 2013-12

 

اف ای کاپ (جام حذفی) :

11 بار قهرمانی در سال های :1908–09, 1947–48, 1962–63, 1976–77, 1982–83, 1984–85, 1989–90, 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04

 

جام اتحادیه (کارلینگ کاپ) :

۵ بار قهرمانی در سال های :1991–92, 2005–06, 2008–09, 2009–10 ۲۰۲۳_۲۰۲۲

 

جام خیریه :

19 بار قهرمانی در سال های :1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965*, 1967*, 1977*, 1983, 1990*, 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008, 2010, 2011

 

لیگ قهرمانان اروپا :

3 بار قهرمانی در سال های :1967–68, 1998–99, 2007–08

 

جام در جام اروپا :

1 بار قهرمانی در سال :91-1990

 

جام بین قاره ای :

1 بار قهرمانی در سال :1999

 

سوپرجام اروپا :

1 بار قهرمانی در سال :1991

 

جام باشگاه های جهان :

1 بار قهرمانی در سال :2008

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *