باشگاه شاهین بوشهر

باشگاه شاهین بوشهر یک تیم فوتبال در استان بوشهر ایران می باشد. باشگاه شاهین بوشهر در تاریخ 11 اردیبهشت 1329 در محله بهمنی بوشهر تاسیس شد و 13 سال بعد در سال 1342 با حمایت عباس اکرامی موسس باشگاه شاهین تهران و با پیگیری عبدالمحمد پوربهی و علی توکلی با مجوز رسمی بنام شاهین بوشهر فعالیت خودش را آغاز کرد. در ادامه سایت ورزشی با معرفی کامل باشگاه شاهین بوشهر همراه شوید.

 

مشخصات باشگاه شاهین بوشهر:

نام کامل: باشگاه فوتبال شاهین بوشهر
لقب‌(ها): سفیدپوشان بوشهری
تاریخ بنیان‌گذاری: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۲۹ (۷۳ سال پیش) با نام خلیج بوشهر
نام ورزشگاه: زمین اختصاصی شاهین بوشهر
مالک: مردم بوشهر
مدیرعامل: مردم بوشهر
وب سایت: https://www.instagram.com/shahinbushehr_official/

باشگاه شاهین بوشهر

معرفی باشگاه شاهین بوشهر:

تیم شاهید بوشهر در دهه 40 به دلیل مسائل سیاسی وقت و دستور انحلال شاهین، چند سالی بنام شهبار و بعد از آن بنام تابان بوشهر فعالیت می کرد و سرانجام بعد از انقلاب مجدد بنام شاهین بوشهر حضور خود را در فوتبال ایران ادامه داد. این باشگاه در سال ۱۳۸۶ تحت پوشش سازمان انرژی اقتصادی پارس قرار گرفت و به نام شاهین پارس جنوبی بوشهر تغییر نام داد. این تیم پس از سالها حضور در دسته‌های پایین‌تر فوتبال ایران سرانجام در فصل ۱۳۸۷–۸۸ با پیروزی ۱–۰ مقابل شهرداری تبریز در پلی آف برای اولین بار به لیگ برتر فوتبال ایران صعود کرد. طبق آخرین بررسیها پر طرفدارترین تیم در استان بوشهر می باشد.

باشگاه شاهین بوشهر

تاریخچه باشگاه شاهین بوشهر:

این تیم در سال 1373 در سطح اول فوتبال ایران که آن سال ها لیگ دسته اول جام آزادگان نام داشت در دو گروه 12 تیمی حضور یافت و بعد از یک سال مجدد به دسته پایینتر سقوط نمود. شاهین چند سال بعد در سال 1379 به لیگ استان بوشهر سقوط کرد. اما فصل بعد در روز پایانی در حالی که حمید کللی فرد را به عنوان سرمربی روی نیمکت خودش داشت، با 2 گل قائدپوری و دشتی پرسپولیس برازجان را شکست داد و به لیگ منطقه ای رسید.

سال 1381 در روز آخر لیگ منطقه ای باشگاه های کشور با تک گل قائدپوری و مجدد با هدایت کللی فر، وحدت آبادان را پشت سر گذاشت و به لیگ دسته دوم راهی شد. سال 1382 در لیگ دسته 2 باشگاه های کشور با هدایت محمد نجفی و مربی گری محمد عباسی و محمد شفیعی و ولید صفری در روز آخر با تک گل ایمان دشتی از سد کاوه گذشت و به دسته اول صعود کرد و از سال 83 تا 86 نیز در دسته اول بود.

تیم در سال های افتخارآفرینی

در این دوره محمد نجفی توانست این باشگاه مردمی صاحب سبک در فوتبال کشور را به جایگاه خاص برساند و در همین سال باشگاه به خوابگاه و سامانه اداری مجهز شد. این تیم از سال 1386 تحت پوشش سازمان انرژی اقتصادی پارس قرار گرفت و بنام پارس شاهید جنوبی بوشهر تغییر اسم داد. شاهین در فصل 1387-88 با پیروزی مقابل شهرداری تبریز در پلی آف به لیگ برتر فوتبال ایران صعود کرد. تیم فوتبال شاهین بعد از 3 فصل حضور در لیگ برتر ایران در فصل یازدهم به دسته اول لیگ ایران(آزادگان) سقوط نمود. سپس در فصل 92-1391 به لیگ دسته دوم فوتبال ایران سقوط نمود. در فصل بعد این باشگاه به دلیل مشکلات مالی در مسابقات شرکت نکرد.

سرانجام در فصل 94-1393 بعد از حضور ناموفق در لیگ دسته سوم فوتبال ایران به لیگ استان بوشهر سقوط نمود. بنا به اختلافات مدیریتی پیش آمده، تیمی دیگر با همین نام تأسیس و دوباره راهی رقابت‌های فوتبال شد. مالکیت «شاهین بوشهر» در اختیار علی نعمتی می‌باشد. تیم جدیدالتاسیس با نام شاهین شهرداری بوشهر که در رقابت‌ها حاضر بوده هچ گونه ارتباط و تعاملی با شاهین ندارد و صرفاً فقط از نام این باشگاه بزرگ استفاده می‌کند.

باشگاه شاهین بوشهر

کادر فنی و پرسنل

در این تیم محسن بازدار و محمد جوهری به عنوان مربی و سید پارسا علوی به عنوان مدیر ارتباطات، رسانه و امور بین الملل فعالیت می کنند.

لباس های باشگاه شاهین بوشهر

لباس های باشگاه شاهین بوشهر

لباس اول تیم شاهین بوشهر به رنگ تیشرت سفید و شورت مشکلی و جوراب سفید می باشد.

باشگاه شاهین بوشهر

ورزشگاه شاهین بوشهر:

تیم شاهین بوشهر بازی های خانگی خود را در زمین اختصاصی شاهین بوشهر برگزار می کند. این ورزشگاه کیفیت چندان بالایی ندارد.

باشگاه شاهین بوشهر

نماد و لوگو باشگاه:

باشگاه شاهین بوشهر از یک لوگوی مشکی و سفید با شکل عقاب که توپ فوتبال زیر پاهایش قرار دارد. و تاریخ تاسیس باشگاه یعنی 1329 نیز در زیر آن خودنمایی می کند.

 

نماد باشگاه شاهین بوشهر

چهار قهرمانی در جام باشگاه های تهران و پنج قرمانی در جام حذفی تهران

مسابقات جام باشگاه های تهران در سال 1301 استارت خورد، کلوپ بریتانیایی اولین تیم قهرمان مسابقات بود و بعد هم تیم هایی مثل کلوپ تهران و توفان و تدین و سرباز و دارایی قهرمان شدند. شاهین که در سال 1321 تاسیس شده بود در سال 1325 برای اولین بار روی سکو رفت و پس از سرباز و دوچرخه سواران سوم شد.شاهین در سال های 1326، 1327، 1328 سه ال پیاپی نایب قهرمان شد (دوبار پایین تر از دارایی و یک بار پایین تر دوچرخه سواران).

در سال 1330 شاهین اولین قهرمانی خود در جام باشگاه های تهران را جشن گرفت و بالاتر از تاج (دوچرخه سواران سابق) به مقام اول رسیدند. 5 سال بعد شاهین نایب قهرمانی دیگری را در مسابقات به دست آورد. دو سال بعد در سال 1337، شاهین برای دومین بار قهرمان جام باشگاه های تهران شد. شاهین تا سال 1344 دیگر عنوانی کسب نکرد تا اینکه در این سال سومین قهرمانی اش را به دست آورد. در آن زمان خود شخص عباس اکرامی کار مربیگری تیم شاهین را انجام می داد. سال بعد شاهین در مسابقات تهران چهارم شد.

دو سال بعد از قهرمانی سال 44 تیم با لغو پروانه و داستان انحلالش روبه رو شد که برای همیشه روی باشگاه شاهین و نتایجش تاثیر گذاشت. از سال 55 تا سال 59 هم که مسابقات یا برگذار نشد تا نیمه کاره رها شد.

باشگاه شاهین بوشهر

احیای مجدد شاهین در اوایل سال 60

بعد از احیای مجدد شاهین در اوایل دهه شصت این کم کم قدرت خود را تا حدودی پیدا کرد. در سال 64 بعد از دو دهه دوباره روی سکوی جام باشگاه های تهران قرار گرفتند و پس از استقلال نایب قهرمان شدند، کریم باوری مهاجم شاهین با 9 گل آقای گل باشگاه های تهران در سال 64 شد. شاهین سال بعد هم به فینال رسید که این بار به دیگر تیم محبوب تهران یعنی پرسپولیس باخت. این آخرین عنوان شاهین در مسابقات رسمی بود.

پس از آن شاهین سال به سال ضعیف تر و ضعیف تر شد به طوری که سه سال بعد در سال 67 در بین 17 تیم در جام باشگاه های تهران نهم شد. فصل بعد هم در لیگ قدس سال 68 حضور نداشت. شاهین در دهه هفتاد روند نزولی اش ادامه پیدا کرد و تا امروز بین لیگ دسته سوم کشور و لیگ استان تهران جا به جا شده است. هرچند مشتق بوشهری شان بهتر و بیشتر دوام آورد و در لیگ برتر هم در چندین فصل حضور داشت.

 

قهرمانی جالب در جام باشگاه های تهران در سال 1337

در سال 1337 دو تیم تاج و شاهین در فینال جام باشگاه‌های تهران رو در روی یکدیگر قرار گرفتند. بازی اول فینال با نتیجه یک بر یک مساوی شد، در بازی تکراری تیم تاج سه بر دو جلو بود که داور به دلیل تاریکی هوا بازی را نیمه‌کاره متوقف کرد، بازیکنان تیم تاج که خود را قهرمان می‌دانستند تصمیم داور را قبول نکردند و جام باشگاه‌های تهران را از روی میز جوایز برداشتند و با خود به بیرون از ورزشگاه امجدیه بردند که اینکار باعث درگیری هواداران دو تیم در بیرون ورزشگاه شد. سرانجام مسئولان فدراسیون فوتبال مجبور شدند از فدراسیون بین‌المللی فوتبال، فیفا استعلام بگیرند و بر طبق رای فیفا یک بازی تکراری برای مشخص شدن قهرمان جام باشگاه‌های تهران برگزار کردند که تیم شاهین بازی تکراری را با نتیجه دو بر صفر برد و قهرمان آن سال جام باشگاه‌های تهران شد.

 

کسب عنوان سومی جام تخت جمشید در سال 1355 توسط شهباز

شاهین که از اولین دوره مسابقات کشوری کنار گذاشته شده بود و در جام های منطقه ای 1349 و 1350 و سه دوره اول جام تخت جمشید از سال 52 تا 54 حضور نداشت در چهارمین جام تختخ جمشید برای اولین بار و البته با نام فرعی اش حاضر شد.

شهباز , نامی که سعی داشت برای فوتبال ما یادآور شاهین بزرگ باشد، پس از یک وقفه ای 6 ساله, با تلاش علاقمندان شاهین در اواخر سال 1351. سازمان تربیت بدنی با اغاز مجدد فعالیت باشگاه شاهین موافقت نمود اما , تحت یک نام جدید، شهباز !.شرح این تصمیم گیری را به بخش تاریخچه باشگاه شاهین موکول نموده و اکنون , تنها عملکرد شهباز را در جام چهارم می پردازیم . شهباز , برای حضور در جمع بهترین های ایران , می بایست در رقابتهای زیر گروه جام تخت جمشید ( دسته اول باشگاه های تهران ) حاضر میشد. زنده یاد محراب شاهرخی , هدایت سپیدپوشان را پذیرفت و در حالی که مسئولیت قنی را بر عهده داشت , در مواقع لزوم خود بعنوان یک بازیکن , پا به پای سایرین برای صعود شهباز تلاش کرد.

باشگاه شاهین بوشهر

جذب بازیکنان بزرگ

جذب بازیکنانی همانند اکبر محمدی – نصراله عبداللهی – علی مناجاتی – رمضان احمدپور , شهباز را به یک شانس های مسلم صعود به مسابقات جام تخت جمشید تبدیل نمود . اواخر رقابتهای انتخابی , مربی کاردان انگلیسی ” آلن راجرز ” و دکتر حسین کلانی نیز به این جمع اضافه شدند تا شهباز توانی مضاعف یافته و سرانجام روز اول مهر ماه ۱۳۵۴ با کسب یک پیروزی مقابل افسر , قهرمان باشگاههای تهران شود و اینگونه به رقابتهای جام تخت جمشید , راه یابد . این موفقیت , پایانی بود بر ۸ سال جدایی شاهین و هوادارانش از سطح اول فوتبال ایران.

با صعود شهباز به رقابتهای جام تخت جمشید طبیعی بود که مدیران ان , در صدد تقویت تیم خود باشند تا در رقابت با بهترین های ایران , تداعی گر نام شاهین بزرگ باشد اما , هرگز خوشبینترین علاقمندان شاهین نیز , تصور نمیکردند که بزودی شهباز به یک تیم پر ستاره و رویایی تبدیل گردد .

 

بازگشت با نام شاهین در سال 58 در جام شهید اسپندی

پس از دوازده سال انتظار , سرانجام شاهین با نام شاهین بال گشود. یک تیم پر ستاره , با هدایت هوشنگ ظفری و نامهایی جون زنده یاد ناصر حجازی , زنده یاد غلامحسین مظلومی , ابراهیم قاسمپور , مهدی دینورزاده – محمد مظلومی , با کاپیتانی نصرالله عبداللهی … و جوانانی شایسته همانند مسعود صوفی – جمشید آبیاری – رضا گل محمدی – محمد حسن انصاری فرد

شاهین هرگز از ابتدا , امید کسب عنوان نبود اما تا نیمه نهایی پیش امد. و چنانچه مهاجمانش برابر پاس ( بویژه نیمه نخست ) شتاب زده عمل نمیکردند. بطور قطع یکی از دو فینالیست مسابقات بود. شاهین که در مرحله گروهی ( مقدماتی ) با تیمهای صاحب نام و قدرتمند همگروه شد. ابتدا با تعدادی از جوانان آغاز نمود. و شروعی نامطمئن داشت. اما به مرور شرایط تغییر کرد و با آمدن مهره های صاحبنام به فرم مطلوب، نزدیک تر شد.

باشگاه شاهین بوشهر

نبود یک مربی خوب

بر پایه گزارش کیهان ورزشی دغدغه شاهینی ها , ابتدا بی معلمی ( نداشتن مربی ) و سپس فقدان تمرینات منظم و مستمر بود. اما از نقطه نظر کار گروهی بمراتب بالاتر از سایر رقبا بودند و با بهره مندی از بازیکنان با تجربه و تکنیکی، موفق شدند. به جمع چهار تیم مرحله نهایی راه یافته و هواداران را راضی نماید. با اینحال کیهان ورزشی آنها را در حد مقایسه با شاهین رویایی دوران دهداری – شیزادگان و بهزادی …. نمیدانست.

باشگاه شاهین بوشهر

بر پایه گروه بندی جام اسپندی , شاهین در گروه دوم با تیمهای ( اقبال , راه اهن , نیرو هوایی، ایرانا، ایران امروز ) همگروه شد. بزرگان شاهین ابتدا برابر دو تیم کم نام و نشان ایرانا و ایران امروز دو بر صفر و دو بر یک، پیروز شدند. و سپس با دو نتیجه تساوی برابر اقبال و نیروی هوایی، برای صعود در اخرین گام به یک امتیاز نیاز مبرم داشتند. بازی حساس برابر راه آهن، بسیار دشوار و سنگین از کار در امد. آنچنان که راه اهن سوار بر بازی بود و استحقاق پیروزی را هم داشت. اما سرانجام تنها گل کاپیتان نصرالله عبدالهی , بازی را به تساوی کشید و با همین تساوی، شاهین صاحب امتیازات لازم برای صعود به مرحله دوم شد.

عملکرد باشگاه شاهین بوشهر

جمع بندی:

باشگاه شاهین بوشهر یک تیم فوتبال در استان بوشهر ایران می باشد. باشگاه شاهین بوشهر در تاریخ 11 اردیبهشت 1329 در محله بهمنی بوشهر تاسیس شد. و 13 سال بعد در سال 1342 با حمایت عباس اکرامی موسس باشگاه شاهین تهران، رسما فعالیت خود را آغاز کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *