باشگاه سایپا

باشگاه سایپا یک تیم و باشگاه فوتبالی در کشور ایران می باشد که در لیگ آزادگان بازی می کند. مالک باشگاه نیز شرکت خودروسازی سایپا است که این باشگاه بخشی از باشگاه فرهنگی ورزشی سایپا می باشد. سایپا سالها حضور در بالاترین سطح فوتبال کشور یعنی لیگ برتر خلیج فارس را در کارنامه اش دارد و در فصل 1400-1399 به لیگ آزادگان سقوط کرد. از مهم ترین افتخارات باشگاه سایپا می توانیم به 3 قهرمانی در لیگ فوتبال ایران، 1 قهرمانی جام حذفی فوتبال ایران، 1 قهرمانی سوپر جام فوتبال ایران و یک عنوان چهارمی لیگ قهرمانان آسیا را در کارنامه اش دارد. در ادامه سایت ورزشی به معرفی کامل باشگاه سایپا می پردازیم.

 

مشخصات باشگاه سایپا:

نام کامل: باشگاه فوتبال سایپا تهران
لقب‌(ها): نارنجی پوشان / خودروسازان
تاریخ بنیان‌گذاری: ۱۲ بهمن ۱۳۶۷ (۳۵ سال پیش)
نام ورزشگاه: ورزشگاه شهید دستگردی
گنجایش: ۸،۳۵۰
مالک: کارخانه خودروسازی سایپا
مدیرعاملک سید مهدی حسینی‌پور
سرمربی: مجتبی سرآسیایی
وب سایت: http://www.saipasport.com/

مشخصات باشگاه سایپا

تاریخچه باشگاه سایپا:

در سال 1367 گروه خودرو سازی سایپا تصمیم به تشکیل یک تیم فوتبال گرفت و با خرید امتیاز یک تیم از دسته چهارم تهران بنام شهید عباسی کار خود را آغاز کرد. مسئولین وقت باشگاه اعتقاد به رشد و ترقی داشتند. بنابراین کار خود را از رده های پایینتر شروع کردند. یک سال بعد باشگاه به لیگ دسته سوم و در سال 1370 نیز به لیگ دسته دوم تهران راه پیدا کرد و نتوانست به دسته اول صعود کند. اما با انحلال تیم کشتی رانی صعود کرده به دسته اول باعث شد تا نارنجی پوشان سایپا سال 1371 در دسته یک بازی کنند.

سایپا قهرمان دسته اول تهران شد و با قهرمانی در سوپر جام تهران جواز صعود به لیگ را بدست آورد. در فصل 1372 سایپا با استفاده از ضعف حریفان در بین تعجب همگان قهرمان لیگ شد و در همان سال نیز جام حذفی را به خانه بردند. برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران یک تیم فاتح هر دو جام کشور شد. سال بعد در مسابقات قهرمانی آسیا در دور اول حذف شد اما قهرمانی خود را در لیگ تکرار کرد.

باشگاه سایپا

ایجاد دو دستگی در باشگاه فصل 1374

در فصل 1374 در باشگاه دو دستگی ایجاد شد و این اختلافات باعث جدایی مدیر و سرمربی موفق این تیم یعنی دادرس و ذوالفقار نسب شد. این در حالی بود که سایپا در جام باشگاه های آسیا به جمع چهار تیم راه یافته بود، اما در لیگ داخلی در رده های پایین دست و پا می زد. سرانجام نیز سایپا در جام باشگاه های آسیا چهارم شد و در لیگ داخلی نیز به دسته دوم سقوط کرد. در فصل 75 با تیم جدیدی به دسته اول بازگشت و اما در پایان فصل 1400-1399 با کسب تنها 26 امتیاز از 30 بازی به واسطه تفاضل گل کمتر از باشگاه فوتبال ذوب آهن به همراه باشگاه فوتبال ماشین سازی تبریز به دسته یک سقوط کرد.

در فصل ۸۲–۸۱ در لیگ برتر سیزدهم، در ۸۳–۸۲ ششم و در ۸۴–۸۳ نیز سیزدهم شدند و در فصل ۸۶–۸۵ قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران شد. رنگ لباس باشگاه پیراهن نارنجی، شورت نارنجی و جوراب نارنجی است.

باشگاه سایپا

ورزشگاه سایپا:

تیم سایپا در شهر تهران تاسیس شد و در سال های اول در دسته های پایین در ورزشگاه آزادی بازی های خود را برگزار می کرد. سپس در دهه هفتاد به شهر کرج آمد که با استقبال مردم کرج روبرو شد، سایپا یکی از پرهوادارترین باشگاه های کشور بود که ابتدا در ورزشگاه شهید شریعتی کرج بازی های خود را انجام می داد.

ورزشگاه سایپا

با ساخت ورزشگاه انقلاب کرج، ورزشگاه خانگی تیم سایپا در لیگ برتر ایران به این ورزشگاه انتقال یافت. باشگاه فوتبال سایپا در سال ۱۳۸۶ در این ورزشگاه با برد ۲ بر صفر برابر تیم مس کرمان، با حضور هواداران قهرمان لیگ برتر شد. در سال ۱۳۹۴ این تیم به تهران انتقال یافت مسئولین خبر از برگزاری بازی‌های خانگی این تیم در ورزشگاه دستگردی واقع در شهرک اکباتان دادند.

ورزشگاه سایپا

افتخارات باشگاه سایپا:

مقام‌های رسمی
لیگ برتر ایران
1 قهرمان (۳): ۱۳۷۲، ۱۳۷۳، ۱۳۸۶–۱۳۸۵

جام حذفی ایران
1 قهرمان (۱): ۱۳۷۲

سوپر جام تهران
1 قهرمان (۱): ۱۳۷۱

قاره‌ای
لیگ قهرمانان آسیا
چهارم (۱): ۱۹۹۵

مقام غیررسمی
جام شهدا
1 قهرمان (۱): ۱۳۹۸

لوگو سایپا

دوگانه
سایپا در سال ۱۳۷۲ با کسب قهرمانی در لیگ و جام حذفی ایران موفق به کسب دوگانه شد. سایپا تنها به این دلیل که در آن دوران سوپر جام فوتبال ایران برگزار نمی‌شد از کسب افتخار سه‌گانه محروم ماند.

حضور در آسیا

تیم سایپا تنها چهار بار در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا/لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته‌است و بهترین عملکرد این تیم در آسیا یک مقام چهارمی در جام باشگاه‌های آسیا ۱۹۹۵ بوده‌است. سایپا در سال ۲۰۱۹ با شکست در پلی‌آف مقابل الریان قطر از رسیدن به دور گروهی لیگ قهرمانان آسیا بازمانده بود.

ورزشگاه سایپا

لباس باشگاه سایپا:

لباس اول تیم سایپا به رنگ نارنجی با رگه های سفید مشکی بر روی پیراهن آن می باشد. کیت دوم و در بازی های دور از خانه به رنگ سفید با سه خط عمودی به رنگ نارنجی در تیشرت می باشد.

 

لباس باشگاه سایپا

بازیکنانی که از تیم سایپا به سطح اول فوتبال کشور معرفی شدند

ابراهیم صادقی هادی عقیلی مرحوم مجید غلام نژاد
فرهاد شیخلر شیث رضایی دکتر ابراهیم شکوری
حسین کاظمی محسن ارزانی کاظم برجلو
مهدی امیرآبادی حسین کریمی مسعود شجاعی
جواد کاظمیان ابراهیم فارسی امین منوچهری
محسن خلیلی میثاق معمارزاده جواد آشتیانی
سید جلال حسینی مهدی ترابی علی دایی
کریم انصاری فرد محمدرضا خلعتبری آندرانیک تیموریان
علی قلیزاده حسین کعبی جواد نکونام

بازیکنان باشگاه سایپا

کادر فنی تیم سایپا
مجید جلالی،حمید علیدوستی،علی دایی،بهتاش فریبا،بیژن ذولفقارنسب،مجید صالح،محمد مایلی کهن مربیانی بودند که در طی این سال ها سکان هدایت تیم را بر عهده داشتند تا سال 1398 ابراهیم صادقی به همراه کاظم برجلو به این باشگاه پیوستند و تا سال 1400 در این باشگاه به کار خود ادامه دادند و سپس فراز کمالوند به سرمربیگری سایپا منصوب شد

بازیکنان باشگاه سایپا

جمع بندی:

سایپا سالها حضور در بالاترین سطح فوتبال کشور یعنی لیگ برتر خلیج فارس را در کارنامه اش دارد و در فصل 1400-1399 به لیگ آزادگان سقوط کرد. از مهم ترین افتخارات باشگاه سایپا می توانیم به 3 قهرمانی در لیگ فوتبال ایران، 1 قهرمانی جام حذفی فوتبال ایران، 1 قهرمانی سوپر جام فوتبال ایران و یک عنوان چهارمی لیگ قهرمانان آسیا را در کارنامه اش دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *