باشگاه آلومینیوم اراک

باشگاه آلومینیوم اراک که بنام ایرالکو اراک نیز شناخته می شود، یک تیم فوتبال مطرح ایرانی است که در استان مرکزی و شهرستان اراک قرار دارد و در لیگ برتر خلیج فارس نیز حضور پیدا کرده است. باشگاه سال 1379 با نام باشگاه پاس اراک تأسیس شد و هم اکنون زیر نظر مجموعه فرهنگی ورزشی شرکت آلومینیوم اراک فعالیت دارد. این تیم فوتبال بازی های خانگی خود را در ورزشگاه امام خمینی که گنجایش 15 هزار نفری دارد، برگزار می کند. همچنین این باشگاه در پایان فصل 99-1398 با جای گیری در رتبه دوم لیگ آزادگان به لیگ برتر خلیج فارس راه یافت. در ادامه سایت ورزشی به معرفی کامل باشگاه آلومینیوم اراک می پردازیم.

 

مشخصات باشگاه آلومینیوم اراک

نام کامل: باشگاه فوتبال آلومینیوم اراک
لقب‌(ها): ارتش امیرکبیر
تاریخ بنیان‌گذاری: ۱۳۷۹ (۲۳ سال پیش)
نام ورزشگاه: امام خمینی، اراک، ایران
گنجایش: ۱۵٬۰۰۰ نفر
مالک: شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو)
مدیرعاملک علی حسینی
سرمربیک مجتبی حسینی
لیگک لیگ برتر خلیج فارس
وب سایت: http://fciralco.ir/

باشگاه آلومینیوم اراک

تاریخچه باشگاه آلومینیوم اراک

پاس اراک: ۱۳۸۲–۱۳۷۹

تاریخچه فوتبال حرفه ای در اراک به دهه 50 و حضور تیم کمباین سازی اراک با مالکیت جان دیر آمریکایی در جام حذفی ایران برمی گردد. در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد نیز تیم گسترش اراک برای مدتی در رقابت های کشوری سازمان لیگ در دسته های مختلف جام آزادگان حضور یافت. اولین حضور جدی و حرفه ای بعد از انقلاب فوتبال باشگاهی در اراک را باید در سال 1379 و تأسیس تیم فوتبال پاس اراک بجوییم. آنها بعد از راه یابی از مسابقات زیرگروه فصل 1379-1380 با بهره گیری از جوانان بومی اولین فصل خود را در لیگ آزادگان (دسته یک) ۱۳۸۰–۱۳۸۱ بازی کرده و در پایان فصل به لیگ پایین‌تر سقوط کردند.

 

تغییر نام به صنایع اراک: ۱۳۸۷–۱۳۸۲

در سال 1382 باشگاه اسم خود را به باشگاه فوتبال صنایع اراک تغییر داد. هدف از این تغییر نام برخورداری از امکانات مالی شرکت های صنعتی فراوان شهر بود. همچنین حضور چهره های مطرح فوتبال کشورمان در آن زمان همانند منصور پورحیدری به عنوان مدیر فنی و سرمربی، جواد زرینچه، سیروس دین محمدی، محمد نوازی به عنوان مربی و بازیکن در صدر توجهات مسئولان و شهروندان اراک به فوتبال نقش زیادی داشت.

اگرچه آنها در فصل 82-83 دسته دو فوتبال شرکت نکردند اما با این حال با خرید امتیاز جوایز حضور در فصل بعدی لیگ آزادگان را پیدا کردند. صنایع به مدت 5 سال در لیگ دسته اول آزادگان بازی کرد، حسین عبدی یکی از بازیکنان بومی و شاخص و گلزن تیم در استان اراک بود. قبل از شروع فصل 86-87 صنایع اراک از استادیوم خانگی قبلی خود یعنی ورزشگاه پنجم مرداد به استادیوم تازه ساخت امام خمینی ره نقل مکان نمود که تا امروز هم بازی های خود را در آنجا برگزار می کند. در سال 87 این باشگاه توسط شرکت آلومینیوم اراک (ایرالکو) خریداری شد.

باشگاه آلومینیوم اراک

آلومینیوم اراک: ۱۳۸۸–۱۳۸۷

با توجه به مشکلات مالی در سال 87 صنایع اراک به کارخانه آلومینیوم اراک فروخته شد. آنها در اولین سال فعالیت خود با هدایت جواد زرینچه تلاش های زیادی برای صعود به لیگ برتر مودند اما در نهایت فصل را در رتبه چهارم لیگ دسته یک به اتمام رساندند. مهم ترین مسابقه باشگاه در آن فصل دیدار سرنوشت ساز و حساس پلی آف در مقابل استیل آذین پرمهره در آن سالها بود که اراکی ها با نتیجه 3-1 در مقابل 20 هزار تماشاگر خانگی صعود به لیگ برتر را به این باشگاه واگذار کردند. تنها یک سال بعد از خرید باشگاه، شرکت تمامی فعالیت های ورزشی اش را تعطیل کرد.

 

شن‌سا و سال‌های سخت: ۱۳۸۹–۱۳۸۸

با کنار کشیدن آلومینیوم سازی مجموعه شن سا مسئولیت تیم را برعهده گرفت و تیم با نام باشگاه فوتبال شن سا اراک در فصل 88-89 لیگ آزادگان شرکت کرد و در پایان در رتبه یازدهم قرار گرفت. شن سا نیز همانند مجموعه قبلی خودش به دلیل مشکلات مالی بعد از یک سال تصمیم به واگذاری باشگاه گرفته بود.

باشگاه آلومینیوم اراک

همیاری: ۹۰–۱۳۸۹

هیئت فوتبال استان مرکزی تیم را با نام باشگاه فوتبال همیاری مرکزی روانه رقابت های 89-90 لیگ آزادگان کرد. آنها این فصل را هم در جایگاه یازدهم به پایان رساندند. یکی از دلایل بی توجهی گسترده به این باشگاه بومی اراکی در این سال ها مطرح شدن پیشنهاد انتقال باشگاه فوتبال نفت تهران توسط نماینده مجلس وقت شهر اراک بود. اتفاقی که جنجال های زیادی بپا کرد و تا جایی که یکی از بخش های اصلی برنامه نود به این موضوع اشاره داشت.

شهرداری اراک؛ سقوط آزاد: ۱۳۹۳–۱۳۹۰

سال 1390 نیز شهرداری شهر اراک باشگاه را در اختیار گرفت. اما روند ناامید کننده تیم پایان نیافت و سرانجام بعد از یازده فصل رقابت در دسته اول با اتمام فصل 91-92 باشگاه به دسته دو سقوط کرد. بعد از یک فصل شرکت در دسته دوم و در پایان لیگ 92-93 باشگاه در رتبه سیزدهم لیگ دو قرار گرفت و به دسته سه فوتبال ایران سقوط کرد.

 

بازگشت آلومینیوم سازی: ۱۳۹۹–۱۳۹۳

بعد از سقوط تیم شهرداری اراک، کارخانه آلومینیوم سازی برای جلوگیری از هدر رفتن سهمیه مهم فوتبال استان مرکزی یک بار دیگر باشگاه را خریداری کرد و اینبار با برنامه ریزی دقیق و بلند مدت، تصمیم به راهیابی به سطح اول فوتبال ایران گرفت. آنها با خرید امتیاز جواز حضور در فصل 93-94 لیگ دسته دوم را دریافت نمودند. با استفاده از مهدی پاشازاده به عنوان سرمربی و سرمایه گذاری مناسب آنها فصل را در رتبه اول به اتمام رساندند و با این اتفاق، باشگاه اراکی یک بار دیگر به لیگ آزادگان دسته یک بازگشت. آنها دو فصل اول بازگشت خود یعنی فصول 94-95 و 95-96 را در رتبه نهم لیگ یک به پایان رساندند. همچنین با پیروزی 1-0 مقابل پیکان و شکست در وقت های اضافی در مقابل سپاهان، قهرمان 5 دوره لیگ برتر ایران، حضور قابل توجهی در جام حذفی فوتبال فصل 95-96 داشتند.

باشگاه آلومینیوم اراک

با شروع فصل 97-98 باشگاه به طور کاملا جدی برای صعود به لیگ برتر تلاش کرد. هدایت محمد ربیعی باشگاه اراکی نیم فصل اول را در رتبه های بالای جدول و در محدوده صعود به لیگ برتر به اتمام رساند و به وجود آمدن اختلافات مدیریتی باعث جدایی سرمربی و مدیر عامل این تیم در پایان نیم فصل و افت کیفی و نتیجه‌گیری تیم شد. ورود فراز کمالوند آلومینیوم اراک تا هفته ماقبل پایانی نیز خود را در کورس صعود به لیگ برتر نگه داشت. شکست در بازی‌های سرنوشت ساز از جمله دیدار با ملوان باعث به پایان بردن لیگ در رتبه چهارم و ۱۹ ساله شدن حسرت حضور در لیگ برتر ایران برای هواداران اراکی شد.

 

حضور در لیگ برتر: هم‌اکنون–۱۳۹۹

تیم آلومینیوم اراک در تاریخ ۲۶ مرداد سال ۱۳۹۹ به سرمربی گری رسول خطیبی با غلبه بر تیم داماش گیلان در هفتهٔ آخر لیگ آزادگان و تفاضل گل بهتر نسبت به مس کرمان، توانست به رتبه دوم جدول دست پیدا کند و برای اولین بار در تاریخ خود به لیگ خلیج فارس صعود کند و اولین نماینده استان مرکزی و شهر اراک در این رقابت‌ها می‌باشد.

 

مالک باشگاه و سرمایه‌گذاران

شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان، از مهم‌ترین بنیان‌گذاری‌های بازرگانی سپاه پاسداران بوده‌است؛ نهادی که سهام‌دار شرکت‌های بزرگی چون تایدواتر خاورمیانه، ایرالکو (آلومینیوم اراک)، فولاد مبارکه (سپاهان اصفهان)، توسعه معادن روی، توس‌گستر و بانک پارسیان نیز بوده‌است.

باشگاه آلومینیوم اراک

افتخارات باشگاه آلومینیوم اراک

لیگ دسته دوم فوتبال ایران
1 قهرمان : ۹۴–۱۳۹۳

لیگ آزادگان
2 نایب‌قهرمان : ۹۹–۱۳۹۸

جام حذفی
2 نایب‌قهرمان : ۰۱–۱۴۰۰

 

باشگاه آلومینیوم اراک

رتبه جهانی باشگاه آلومینیوم اراک

بنا به رتبه‌بندی وبگاه «فوتبال دیتابیس»، رتبه‌های جهانی و آسیایی ایرالکو بدین توضیح است:

امتیاز کلی ۱۳۶۱
– رنکینگ ۹ ایران
– رنکینگ ۸۶ آسیا
– رنک ۹۰۰ جهان
منبع : وبگاه فوتبال دیتابیس

باشگاه‌های خواهرخوانده
سپاهان اصفهان

استادیوم باشگاه آلومینیوم اراک

استادیوم باشگاه آلومینیوم اراک

یک ورزشگاه 15000 نفری در شهر اراک استان مرکزی قرار دارد. این یکی از ورزشگاه های مطرح شهر صنعتی اراک که به طور همزمان در اختیار ورزشکاران دو و میدانی و فوتبالیست های این استان قرار می گیرد. یکی از تیم های مطرح شهر اراک یعنی آلومینیوم اراک نیز در این استادیوم بازی های لیگ را برگزار می کند. کیفیت این استادیوم در سال های اخیر مورد بازسازی قرار گرفته است.

استادیوم باشگاه آلومینیوم اراک

لباس های باشگاه آلومینیوم اراک

این باشگاه از سه لباس یک دست سفید، یک دست سبز و یک دست بنفس به ترتیب برای بازی های خانگی، خارج از خانه و لباس سوم استفاده می کند.

لباس های باشگاه آلومینیوم اراک

لوگو باشگاه آلومینیوم اراک

نقش و لوگوی باشگاه نیز از آرم آلومینیوم سازی اراک بهره برداری شده است. یک لوگو سبز رنگ و با نماد صنعت و چرخه اقتصاد می باشد.

لوگو باشگاه آلومینیوم اراک

مربیان

مهدی پاشازاده (۱۳۹۳-خرداد ۱۳۹۴)
غلامرضا دلگرم (خرداد ۱۳۹۴-بهمن ۱۳۹۴)
داوود مهابادی (بهمن ۱۳۹۴-دی ۱۳۹۵)
مهدی پاشازاده (دی ۱۳۹۵-خرداد ۱۳۹۶)
علی حنطه (تیر ۱۳۹۶-شهریور ۱۳۹۶)
حامد بصیری (شهریور ۱۳۹۶-خرداد ۱۳۹۷)
محمد ربیعی (خرداد ۱۳۹۷-آذر ۱۳۹۷)
فراز کمالوند (دی ۱۳۹۷-اردیبهشت ۱۳۹۸)
محمود فکری (خرداد ۱۳۹۸-دی ۱۳۹۸)
رسول خطیبی (دی ۱۳۹۸-اسفند ۱۳۹۹)
علیرضا منصوریان (اسفند ۱۳۹۹-شهریور ۱۴۰۰)
رسول خطیبی (شهریور ۱۴۰۰-اسفند ۱۴۰۰)
سید مهدی رحمتی (اسفند ۱۴۰۰-خرداد ۱۴۰۲)
مجتبی حسینی (خرداد ۱۴۰۲-اکنون)

جمع بندی

باشگاه آلومینیوم اراک که بنام ایرالکو اراک نیز شناخته می شود، یک تیم فوتبال مطرح ایرانی است که در استان مرکزی و شهرستان اراک قرار دارد و در لیگ برتر خلیج فارس نیز حضور پیدا کرده است. باشگاه سال 1379 با نام باشگاه پاس اراک تأسیس شد و هم اکنون زیر نظر مجموعه فرهنگی ورزشی شرکت آلومینیوم اراک فعالیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *